December 14, 2010

Luncheon Talk @ Nikko Hotel, KL

hari Isnin last week, aku join dak2 ofis g Hotel Nikko.. ada buat taklimat Akta Perlindungan Pemberi Maklumat 2010 (Akta 711)..

gerak dari ofis naik bus jabatan.. tak koser lar nk drive sendiri yerk.. aku tak khatam lagik jalan2 kat KL.. hahahah..

smpai kat hotel nikko, terus g tmpt registration..

IMG01581-20101213-1122

da register sume then dpt goodies bag.. dlm dia biasa ada buku nota, calendar 2011 ngan document2 penerangan pasal Akta 711 nie.. then ada skit cookies2 n minuman yang phak hotel da sediakan.. smpt lar rasa cookies dia.. gilerrrr sedapppp weiii.. rasa nk songlap msuk dlm paper beg jer.. hahhaha..

owh, air wajib amek coffee.. utk elakkan aku tdo time dengar penerangan kang.. eceh, mcm ko nk dengar sgt je kan yaty.. huhuhu..

dlm kol 9 da start Taklimat Akta 711 nie oleh Tuan Hamidun Datuk Abdul Fatah, dari Jabatan Peguam Negara.. dia lar yang bagi penerangan basic pasal akta 711 nie..

1jam 45 minit je sessi ngan dia nie.. smbil2 dia terangkan tue, if tak paham pape, boleh je angkat tgn n tnye..

settle part yang nie, ada coffee break plak.. time coffee break nie pn cookies dia sedaappppp sgtttt.. ish, sib bek tak bwk tupperware tau.. hahahha..

IMG01460-20101206-1105

settle coffee break dlm 15mins, then msuk kat ballroom lagik satu plak.. kat situ baru byk skit talk2 nye.. hahhaha..

IMG01467-20101206-1110

dlm nie duk kat round table terus.. 10 orang.. aku confirm lar duk ngan budak2 ofis kan.. xda nya lar nk g duk meja lain.. ada mati kutu sesorang kang.. hhahha..

IMG01476-20101206-1155

sementara nk tgu Timb. Menteri smpai, ada penerangan pasal GTP n NKRA-Rasuah.. utk sessi nie dlm 20 mins tiap2 topik.. lebih kurang mcm tue lar..

IMG01477-20101206-1240

Datuk V.K. Liew, Timb. Menteri di JPM bagi ucapan..

settle ucapan dari Datuk V.K. Liew nie, acara makan secara berjemaah plak.. hhehehe.. gile pnye laparrrrr ooooiiii!! nie mmg masa yang ditunggu2 pn sbnarnya.. hihihi..

IMG01469-20101206-1111

menu hari Isnin hari tue.. =)

eh, nie kira 1st time lar aku nk merasa chinese cuisine..

IMG01480-20101206-1303

braised hot n sour sichuan soup

owh, yang nie mmg aku tak mmpu nk habiskan.. cmne ek nk cakap rasa dia.. xpe lar, biar aku je lar yg tau rasa dia mcm mane.. hehhe..

IMG01485-20101206-1323

deep fried boneless sesame chicken coated with lime mayonnaise..

hah, yg nie sedapppppppppp sgttttttttttttt!!! besttttt..

IMG01486-20101206-1338

deep fried tiger prawns with Vietnamese Sauce..

hah, yg nie pn terbaik gilerrrrr!! aku sorang je bedal smpai 5 ekor udang nie.. hehhehe..

IMG01487-20101206-1346

stewed assorted mushrooms with beancurd

yang nie mmg aku tak usik pn lar.. aku kan tak reti makan tauhu.. huhuhuhu..

IMG01488-20101206-1352

fried rice with bbq chicken n green peas..

nasi goreng dia okeh lar.. not bad.. boleh aku telan lagik.. wpun perut da santak..

IMG01500-20101206-1420

chilled double boiled sea coconut with dried longan..

nie pn best.. sib bek aku dpt yang buah longan dia byk.. =)

IMG01499-20101206-1418

last skali ada buah buahan.. aku confirm la aku terjah betik, tembikai n buah naga.. nanas tue aku tak usik pn.. ktorang siap berebut2 lagiik.. nsib lar duk 1 ofis kan.. gasak lar nk kuar pangai buruk pn..

cuba kalo aku duk ngan org yg aku tak kenal, confirm time tue, aku lar pmpn melayu terakhir kat dlm nikko hotel nie.. hahahha..

IMG01478-20101206-1255

chinese tea nie dari awal duduk mmg dia da hidang kat meja.. paham2 je lar yerk.. mmg tak rasa ape pn.. aku kalo tea2 nie boleh je telan.. xda masalh..

sebelum start taklimat dlm ballroom nie, sementara nk tunggu ballroom nie dipenuhi ngan org2 yang sepatutnya, ktorang wat aktiviti bebas kat meja sendiri.. hahhaha..

IMG01462-20101206-1107

aku amek gmbar ko..

IMG01465-20101206-1108

ko amek gambar aku.. hahahaha..

serius wei, lama gak duduk dlm nie sementara nk tunggu start..

IMG01497-20101206-1413

ain pn smpt lagik belek2 kalendar yang dpt tue utk pilih tarikh kawin tahun depan.. hahhaha..

**matik lar aku amek gmbar org curik2**

IMG01490-20101206-1409

tak tau nk buat ape lagik, sila lar amek pic sendiri.. hahhaahha..

IMG01483-20101206-1319

owh, lupa plak.. smbil2 ktorang menikmati lunch tue, baru lar mula “luncheon talk” oleh YBhg. Dato’ Seri Haji Abu Kassim Mohamed, Ketua Pesuruhjaya SPRM berkenaan dengan “Eradicating Corruption For Future Generation”

so smbil makan, smbil dengar luncheon talk nie..

IMG01482-20101206-1313

staff Nikko Hotel yang duk anta makanan kat meja ktorang.. salah sorang ofismate aku mintak air kosong.. da tue dia tnye nk berapa.. da alang2 ko tnye nk berapa, terus lar mintak utk 1 meja skali gus.. hehhehe..

IMG01489-20101206-1409

licin semua.. kecuali teh cina tue jerk.. hehehhe.. da dpt air kosong, sumbat air kosong je lar.. x pandang a teh cina tue.. huhuhu..

IMG01498-20101206-1415

muka kehappian dan kekenyangan..

happy sbb nye balik ofis lmbt dari masa asal.. maknanya wat keje kejap je lar..

kenyang of coz lar sbb da makan mcm2 kan.. =p

aku gak jadi org terakhir yg bangun dari meja makan tue.. hahaha.. temolok besar betul lar ko nie yaty!

balik pn bus jbatan da tunggu sesiap.. smpai ofis kol 3.30.. syurga je keje sejam sengah.. wiwitttt.. ble nk buat mcm nie lagik ek?? nk ikutttttt!! hahahah..

hah, yg pasal akta 711 nie nnti aku wat entry lain yerk.. aku pn nk kena bagi paham gak.. kang korang dapat info salah plak dari aku kan.. tak memasal jerk..

=)

3 comments:

m Y r a said...

waaa..cntikla note book 2..

lily lotus said...

seb baik leh concentrate dgr talk jugak. ingat hadap food jer..hihihi

yaTy ♥ said...

myra,
tq! tp tak leh pinjam yerk..
hahaha..

kak lily,
dengar kak..
tapi time nmpak udang ngan ayam tue da sipi2 je dengar..
hahhaha..