January 13, 2011

Keria Paling Sodap!

settle jer dari minum coconut shake tue, yg sebenarnya ktorang g carik tmpt jual kuih keria.. hehhehe..

coz otw nk ke klebang coconut shake tue, ada jmpe 1 warung yang mmg ramai giler org kat situ.. tapi tak perasan plak sign board nye.. masa minum2 coconut shake tue plak, citer pnye citer terkeluar pasal warung tue.. terus lar kawan BIL aku tue bgtau kat situ jual kuih keria..

dengar je jual kuih keria tue, wajib lar akak aku nk merasa kan.. tue yang smpai dia paksa2 BIL patah balik ke warung tue.. hehhehe..

08012011390

mmg ramai sgt time nie.. aku pun ada kat celah2 depan tue.. ngah QQQQ.. time nie ngah tunggu kuih keria dia siap masak.. majoriti yang beratur kat situ sumenya tunggu kuih keria..

IMG02042-20110108-1607

IMG02043-20110108-1607

kuih lain pun ada gak.. aku mcm geram jer tengok dia pnye ketuk ubi tue.. lama okeh tak makan ketuk ubi.. tapi malas nk beli.. hahhaha..

eh, selain dari kuih muih nie, ada gak jual laksa n bakso kat sini..

IMG02044-20110108-1610

bukan setakat tapau je yerk.. nk makan kat sini pun boleh jer.. belah dalam tue ada tmpt duduk.. no hal pun..

IMG02045-20110108-1611

yeaaaahhhhhhh!! keria nya da sampaiiiiiiiiii!! teruja okeh tengok kuih dia..

eh, korang nmpak tak list harga kat ats tue?? kuih muih sume dia jual sebiji 50 sen! tak kisah lar yerk.. asalkan besar n sedappppppppp!!

owh, selalu kuih keria org akan sira ngan gula putih kan.. kali nie 1st time ktorang rasa yang di sira ngan gula merah..

IMG02047-20110108-1622

sedappppppppppp sgtttttttttttt!! tak terlalu manis pun.. pastu kan luar kuih dia rangguppp, tang dalam tue lembuttttt!! lagik lar laju je ktorang nk ngap2!! hehehhe..

beli RM4 jerk.. sorang amek 2 ketul..

08012011393

so, korang kalo dtang melaka lalu area klebang nie, carik okeh gerai nie..

kuih keria hj jalil limbongan.. pastu korang pun wajib gak carik klebang coconut shake tue yerk.. kalo tak sure korang rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..

settle ngan keria nie, baru ktorang gerak g carik jagung bakar tue plak.. huhuhu..

=)

3 comments:

Me said...

ske sgt ko g klebang kan..hehe...lis aku rase yati ni ade jodoh ngn org klebang la..hehe..bak cni emel ko..aku nk invite ke blog aku yg private tu..

yaTy ♥ said...

muahahhaa..
siot je ko kan..
nie email aku..
yatybeckham[at]gmai[dot]com
invite skanggg!!
=)

Sudirman Haji Jalil said...

Salam, kuih keria Haji Jalil akan Berpindah ke sebelah masjid limbongan mulai 1 november 2012...