January 28, 2011

D’Tandoor! Yang Marvelesss

otw akak aku balik 26hb tue, dia col aku suh siap2.. pas da siap nnti dia suh p amek miqhael plak kat umah mak cik dpn tue.. aku tnye nk ke mana, dia kata adalah.. suka ti lar yerk.. da org ajak kluar, kita ikut je lar kan.. hehhehe..

aku da siap2 tue g amek miqhael plak.. sib bek dia da bgun tdo.. msuk umah terus siap2 kan dia plak.. then tgu my sis col baru kte turun bawah..

dari umah akak aku gerak g umah kak ina dlu.. ater da mmg naik keter kak ina kan.. kat umah kak ina, diorang berdua siap2 dlu, then terus kuar skali harung ngan anak2 kak ina n husband dia..

IMG02315-20110126-2038

depan restoran utk dinner sempena bufday kak ina.. =)

IMG02316-20110126-2038

here we areeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

d’Tandoor.. yang nie branch kat subang.. ada lagik branch dia kat tmpt lain.. bek g yang dekat jerk.. hehhehe..

IMG02319-20110126-2040

dia hidang makanan India okehhhhh..

IMG02320-20110126-2040

IMG02321-20110126-2040

suram2 je pic nye.. ater dlam nie sume lampu kuning2 tue hah.. amek pic pun guna BB jerk..

nie antara menu2 yang ada.. mmg tergeliat lidah nk menyebut menunya.. muahhahaha..

IMG02324-20110126-2043

urusan order mengorder diserahkan kepada husband kak ina n kak ina.. ktorang layannnnnn kan aje ape yang terhidang nnti..

owh, husband dia da reserve siap2 tmpt kat sini..

IMG02323-20110126-2041

suka tengok siling dia kat belah ktorang nie.. ada mcm 2 bulatan yang besarrrrrrr..

IMG02328-20110126-2046

duduk je kat meja, diorang da served kan papadom 2 set.. papadom nie cicah dengan sos pudina tue.. sos pudina dia sedapppppp gilerrrrr.. tak kuat sgt lar rasa pudina dia.. so aku mmg boleh telan.. kalo rasa pudina dia kuat, mmg skali je lar aku cicah.. huhuhu..

IMG02329-20110126-2049

manggo lassi n tembikai lassi.. owh, sedapppp nyeeeeeee!! tapi anak kak ina ada order gak oren lassi.. tue mmg sodapppp!! kalah rasa manggo lassi dia.. slalu kan kalo lassi2 nie manggo je yang mantap rasa dia..

IMG02331-20110126-2050

budak kecik nie malam tue takde mood sgt lar.. moody jerk dia.. kena betul2 layan dia baru dia nk sengih2.. tue pun ke main lama baru dia nk menyengih.. sekeh kanggg! hahahhha..

anak2 kak ina sume berebut nk duduk dekat ngan dia.. sume rajin sgt melayan dak kecik nie.. =p

IMG02334-20110126-2054

1st menu yang smpai.. korang jgn tnye ape nama dia ek.. sungguh lar tak tau ape ke namanya..

tapikan, menu yang 1st nie ko kena bagi notice 1 hour sblm ko nk dtg sini.. kalo ko baru smpai, then baru nk order, ko tunggu lar 1hour lepas tue baru dpt merasa yerk..

keliling tue nasi beriyani, tengah2 tue lauk ayam dia masak ape tah.. pastu dia tabur telur rebus..

aku rasa lauk ayam dia tue kot yang diorang masak smpai 1 hour..

IMG02335-20110126-2055

gini lar rupanya yerk.. owh, biasanya mesti kita anggap makanan india sumenya mesti banyak rempah ratus n more to lauk kari2 nie kan..

tapi d’Tandoor nie masakan dia takde lar berempah sgt.. dia pnye rempah sume lite2 jerk.. tapi rasa dia mmg sedaaaapppppppppppp!!

IMG02336-20110126-2106

nie plak ikan bawal masak ape tah.. tapi smbal dia tue pun sedap gak lar.. ikan dia pun dia wat garing.. so sedap jer lar mengunyah makanan..

IMG02339-20110126-2108

miqhael berpass2 antara aku ngan akak aku.. turn nasik aku makan dlu.. akak aku pegang dia.. aku da settle, akk aku plak makan.. aku lak pegang dia..

budak nie tak leh kasik dekat ngan meja.. laju je dia nk amek yang ada atas meja tue..

IMG02340-20110126-2112

tengok lar.. menyempat dia mencapai tisu atas meja.. laju betul tangan dia.. takde keje lain, sume dia nk msuk mulutttt jerk..

nasi beriyani tue pun ktorang bagi dia rasa gak.. hehhehe.. budak nie skang ape je yang dia tak makan.. sume2 yang ktorang makan dia makan.. bubur dia pun da jarang buat.. coz dia mcm da muak makan bubur.. nasi yang sebutir2 tue gak sedap dia makan..

IMG02341-20110126-2118

hah okeh.. nie d’Tandoor pnye menu yang special.. korang boleh nmpak kan ada yg 1 hour order, ada yang 24 hours notice sume tue kan.. yang 1 hour order tue lar menu ktorang yang 1st tadi..

IMG02342-20110126-2125

hah, cuba teka nie ape plak??

bezakan dua lauk nie.. 1 berusik byk gak.. 1 lagik tue tak terusik pun sgt.. hehehhe..

IMG02343-20110126-2125

hah nie pilihan jawapan utk menu kat atas.. agak2 korang yang mane 1 utk 2 menu kat atas tue?? hehehhe..

Aloo Gobi Punjabi tue untuk menu yang berusik bykkkk kat atas tue hah.. dlm nie ada kobis bunga pastu mcm2 lagik lar bahan2 dia.. kobis bunga dia nie sedappppp okehhhh..

menu yang hijau yang tak berusik sgt tue adalah Palak Paneer.. ape ada dlm tue.. mcm2 gak.. tapi sayur utama dia adalah sayur bayam.. yang nie aku tak tau ape rasa.. sbb aku tak rasa langsung! hahhaha..

aku makan yang kobis bunga tue jer.. sbb tue aku tau kobis bunga tue sedapppp!!

IMG02344-20110126-2130

Mithai adalah dessert yer.. tapi ktorang tak order dessert pun.. nk perabis kan yang sedia ada nie pun smpai nek santak perut..

roti nan kosong pun ada order gak.. lembut giler roti nan dia.. lauk ayam yg dengan nasi mula2 tadi tue kan byk giler, so roti nan tue kasik cicah dengan lauk ayam tue.. lemak2 jer rasanya..

IMG02345-20110126-2131

miqhael main ngan kakak..

aku time nie dipaksa utk perabiskan nasi beriyani yang tinggal n lauk2 yang ada lagik tue..

diet aku malam nie mmg ke laut habis.. nvrmnd lar.. esoknya kte kasik keje keras kaw2 time aerobics yerk.. hahahahah..

IMG02347-20110126-2141

ala, ngada2 plak malu2 pandang mak ngah time mak ngah nk snap pic kan..

IMG02349-20110126-2142

kak ina n husband.. dok layan anak2 nk amek gmbar diorang berdua.. hehheeh..

IMG02350-20110126-2144

bergambar ramai2 ngan anak2 n anak angkat.. hahahaha.. miqhael dok teruja ngan cawan tue okeh.. sibuk dia nk mengapai cawan tue.. tue yang kak ina pegangkan kasik ada depan mata dia..

anw happy bufday sekali lagik yer kak ina.. tq to husband kak ina utk dinner yang bestttt!! hehhehe..

IMG02352-20110126-2145

nie antara branch2 lain d’Tandoor… ada kat PJ, Menara KL, Damansara Utama n Subang Jaya..

yang international plak kat Perth, Sydney, NZ & Saudi Arabia..

cuba lar try yerk..

=)

2 comments:

shi3la said...

Hepy belated besday untuk kakak Yaty yer..

menu kat situ ala-ala mamak sikit yer..

yaTy ♥ said...

thanx shiela..
tak mamak lar..
kalo mamak rempah2 dia byk gak kan..
nie more ke Utara India..
rempah2 dia tak berasa sgt..
tapi mmg sedap!
shuld give a try..