January 3, 2011

1st Time Sumbat Contact Lens

hari kazen aku tunang tue, masa ngah bersiap2 tue baru aku teringat dalam handbag ada 1 pasang contact lens yang akak ofis aku kasik..

pastu saje je lar gatal nk menerai pakai contact lens!

okeh, aku mmg x pnah lar nk sumbat contact lens dalam mata aku nie selama aku hidup 24 thun nie.. tapi kali nie da alang2 mmg ada, saje je lar kasik test sumbat dlm mata.. hehhehe..

memula nk tenyeh tue, tanya my sis dlu cmne nk pakai..

along, cmne nk msukkan contact lens nie.. angah tak reti lar..

ala, tak reti lar nk pakai kan..

da tu cmne??

letak lens tue kat jari telunjuk, pastu 2 jari lagik tue bukak mata, msukkan contact lens tue dlm mata..

aku pun menerai lar kat depan cermin besor tue.. pnye lar payah nk msukkan.. terkebil2 biji mata aku.. hahhaha..

tapi berkat kesabaran yang tinggi **cececeh, tinggi lar sgt ko pnye kesabaran tue kan yaty!** berjaya gak lar aku msukkan contact lens tue kat dua2 mata aku..

paling mencabar nk msukkan belah kanan.. nek tensiooonnnn je aku.. siap rasa nk buang da contact lens tue.. hahahh..

IMG01798-20101226-1547

ini hasilnya.. kaler ape ek?? hazel kot kalo tak silap aku..

nk pakai lagik ke tak contact lens?? huh, kim salam lar.. melainkan time aku tunang or kawen je baru aku sumbat smula.. lain2 hari takde nye da aku nk pakai contact lens nie..

seksa kot nk memasukkan dia.. time nk keluarkan kemain lar senang.. isshhhh..

ke aku yg tak reti pakai?? ehhehe.. tetap nk salahkan contact lens tue..

peace no war ye contact lens!

=)

4 comments:

Me said...

haha..aku pun takkan pakai dah..last pakai time kawin ritu dowh..seksa nak pakai...

yaTy ♥ said...

hahahhaha..
tobat wei nk sumbat lagik..
terkebil2 mata aku dibuatnya..
tapi bila da msuk, dan2 perasan cantik..
muahahaha..

Ann Ishak said...

mula2 tu memang hazab sangat nak pakai...tapi bila dah pakai, rasa cantik mesti ada perasaan nak pakai lagi. tu terjadi pada ku lah

yaTy ♥ said...

ann,
haah lar..
ble da pakai terus feeling cantik..
hahahhaa..
tapi tak mo la pakai lagik..
kang tak memasal rosak plak mata..