March 28, 2011

Betul Ker Kopi Kluang Station Ada Gelatin?

betul ker ek?? aku dpt tau psal nie pun masa adik aku call ari sabtu ari tue.. adik aku tue sengal dia bertimpa2 skit.. hahhaa..

eh angah, ko pnah minum kan kopi kat kluang station?

haah, penah.. nape??

sdp sgt eh kopi dia..

sdp lar.. kalo tak takkan aku pegi minum kat sana msa kursus..

ko nk g minum lagik tak??

eh, kalo g sana confirm lar nk lagik..

oooo.. ko g lar minum lagik.. ada gelatin babi dlm kopi dia.. tue yg ko asik ckp sedap jerk..

hah? ko biar betul??

betul lar.. kuar paper nie hah..

eh, ye ker.. alaa…

hah, ko balik jb nnti ktorang samak ko

cilakak luuuu!!

tak puas hati punya pasal aku google kan lagik.. then jmpe lar 2 artikel kat HM.. artikel pertama kenyataan dari Pengerusi Jawatankuasa Agama Johor.. artikel ke 2 kenyataan dari owner kluang station tue sendiri..

so far aku baru try 2x jer lar kat kluang station tue.. tapi kes nie belum disahkan lagik kan.. still dalam penyiasatan gak kan.. tapi aku pelik lar.. beroperasi da lebih 70 tahun, tapi baru dalam sebulan lepas g mohon pengesahan halal dari JAKIM.. nape lar tak buat dari dlu..

moral of da story, lepas nie kena carik tanda halal dlu!!

sila buat peringatan ye cik yaty!!

12 comments:

HarLisz said...

oh!

sW33tdARLiNG said...

x selamat kan makanan skang ni.. kopi jer pun, tp.......... huhuhuhu

gamaknya, orang2 yg kat oversea tu camne ler minum kopi?

yaTy ♥ said...

lis,
nnti kita samak sesama yerk..
kalo betul kisah nie..

yaTy ♥ said...

kak amy,
itu lar pasal..
kopi je pun kan..
skang da naik was2 nk makan ape pun..
mcm2 da zaman skang nie..

Beti said...

weih..frust aku tau bile bace dlm kosmo sabtu ritu..haha..nsb pas ni da xde kursus kat sane..kalau tak msti ati meronta2 nak g..hahaha

yaTy ♥ said...

beti,
kan??
aku pun frustttt!!
siot betul lar..
aku p korek balik tau Harian Metro online punya..

oMe aNaT aMiNuddiN said...

ooo.. yg ni kerk kedai kopi yg ade gelatin vavi tuh.. aku pny la pk smpai urat2 pale ni timbul. kowt2 la aku pnh minum jgk kan.. alhamdulillah! xpnh ag aku minum kopi kat situ.. huhu.. aku pown baca gak dlm paper ritu.. aishhh.. klu terbukti sahih, aku rs aku wakil dari phk adik ko rela samakkan korg.. ngeh3.. bet ngn lis pown sm?ish3.. bestnyeee dpt samakkan ketiga2 kwn aku nih.. huhuhu.. sediakan tanah liat taw.. ngeh3..

yaTy ♥ said...

farah,
siot je ko kan..
hihihih..
sedih dowh kalo betul ada gelatin vavi tue..
haiyoooo..
xmo da lar minum kopi!

Lyn Yusoff said...

never tried before..
so selamat..
tapi makanan n minuman skrg mcm2 yg tak kena..
so sila samak diri sendiri sebelum org lain samakkan...
ahahhahaa

yaTy ♥ said...

kak lyn,
itu lar pasal..
ada je yg tak kena skang nie..
lunch kang order air tanah 7 cawan lar jwbnya..

Anonymous said...

sebarkan kepada kekawan dan sahabat handai. tanggungjawab kita sesama islam.

Anonymous said...

sebarkan sesama kekawan dan sahabat handai. tanggungjawab kita sesama islam.