April 16, 2010

Simply Siti..

halluuuuu..

skang nie ngah musim org dok crita pasal Simply Siti kan?? huhuhu..

aku pn tak ketinggalan gak nk heboh2 pasal SS nie.. muahahhaa…

jadinye, smlm lepas beli barang kat Care4, aku ngan ekin singgah lar msuk Watson.. nk nengok produk Simply Siti nie lar..

mine!1649

nie satu je pic yang smpt aku snap dlm Watson tue.. org yang jaga kat tmpt Simply Siti nie berdiri je kat situ.. bek lar duk dediam tengok produk dia..

harga dia lebih kurang Maybelline n Loreal gak lar.. tak jauh beza pn.. then dia pn ada produk skin care gak..

yang kotak2 kat atas tue, tue lar produk skin care dia..

smpat gak lar tnye ngan akak yang jaga tue, dia cakp 1 set produk tue leh tahan utk 3 bulan.. harga dia aku tak sure plak, tapi kalo tak silap aku dlm RM100++ or RM200++..

mine!1651

kalo korang tak nk beli yang set besar terus, leh cuba yang starter kit nie..

skin care dia ada 2 jenis, 1 utk C Bright, 1 lagik utk New Age tak silap aku..

yang starter kit atas nie C Bright.. nie bukan aku beli yerk.. kwn aku yang beli.. dia nak menerai produk nie..

mine!1652

3 produk nie yang ada dlm starter kit tue.. harga asal starter kit nie RM39.90.. tapi skang ngah promosi, so harganya RM29.90 [g lar rembat cpt2 yer sape yang nk cuba tue.. hehehe..]

mesti korang tertanya2 ape benda 3 barang nie kan..

mine!1653

ada cleansing foam.. yang nie pakai 2 kali sehari.. pagi sekali, mlm sekali..

mine!1654

then ada simply 5 cream.. yang nie utk pakai di siang hari.. lepas cuci muka tue, boleh lar tepek nie plak..

mine!1655

hah, mesti korang tertanya2 kan ape benda lar menda alah nie.. cuba teka cepat.. hihihi..

nie adalah serum.. serum nie utk pakai time malam sajer.. lepas da cuci muka waktu malam, kena lar tepek serum nie plak kat muka..

serum nie utk 7 hari jer, coz mmg ada 7 set sajerk..

1 bekas tue ada 2 jenis warna kan, actually utk serum nie uolz kena patahkan line kat tengah2 tue, then picit dedua nie kat tapak tangan, pastu cmpurkan dedua tue baru tepek kat muka..

serum nie je yang mmg ngam2 utk seminggu.. cleansing foam n simply 5 cream, leh tahan smpai 2 weeks..

pada sesape yang berminat nk cuba, boleh lah dptkan kat watson ye starter kit nie.. sementara ngah harga promosi.. jgan lupe yerk, harga promosinya RM29.90..

slamat membeli & selamat mencuba!

=)

6 comments:

*ayu the sun* said...

perggghh... jurucakap siti nampak?
hehehe..
kang dah seminggu tell me the results ok?
;)

yaTy ♥ said...

hahahah..
bukan slalu jadi jurucakap kak ayu..
juruckap syok sendiri je nie..
muahahaha..
okeh2.. da 1 week, yaty bagi tau dia pnye result yerk..

arsanida said...

boleh cantik macam kak siti nurhaliza ka kalo pakai simply siti ni??hehehe

yaTy ♥ said...

arsanida,
uish, xda lar jadi cntik cm dia terus..
more utk kulit muka larr..
heheh..

nadrahfihil said...

hai kak. jmpe akak semlm dgn kak ayu. slmt berkenalan. =)

yaTy ♥ said...

hye nadrah..
slamat berkenalan jugak..
=)