April 16, 2010

Dinner Kami..

smlm balik keje, terus g Alamanda ngan ekin..

g carik barang nk wat masak.. umah kan lum ader peti ais, thats y tiap2 hari balik keje ktorang g beli lauk utk masak..

so kali nie carik yang simple2 je kat Care4 tue..

beli ikan cencaru, fishball, cendawan, tepung kentucky n tmbah barang2 lain yang da habis skit..

lain2 brg, ktorang amek personal pnye barang..

menu ktorang malam tadi simple sgttt..

mine!1660 cendawan masak air..

mine!1662 tempe goreng tepung kentucky.. hehehe..

mine!1661

ikan bakar goreng..

sesuka hati aku je bagi nama baru kat ikan nie kan.. hhehehe..

actually nk wat ikan bakar, tapi carik daun pisang kat Care4 tarak.. so ktorang bakar mcm tue je dlm kuali.. tapi letak minyak ckit2 lar tak nak bagi dia melekat kat kuali tue.. suka hati ktorang je wat ikut kepala sendiri.. huhuhuhu..

last skali ada..

mine!1663 cili kicap..

tak sah lar kalo ada ikan bakar tapi takde kuah nk cicah dia kan..

memula plan nk wat ikan bakar smbal.. then call ibu aku tanye nk wat smbal ikan bakar tue cmne..

ibu, nk wat smbal ikan bakar cmne??

ank ibu tak tengok, cmne nk tau??

ala, ibu gtau je lar.. tapi bukan yang ada cencalok tue tau.. nie smbal yang selalu ibu wat tue..

owh, yang tue.. cili kering, bawang, bla bla bla.. nie sume blend..

ala, kena blend eh?

hah lar..

xpe lar, wat smbal kicap je lar.. kat umah takde blender lagik..

perggghhhh.. melepas smbal ikan bakar.. hujung bulan nie confirm kena rembat blender 1..

=)

4 comments:

lis ismail said...

aku pn g jgk alam smlm..nape tak nmpk pn ko? hahaha...klu tak smpt joyah sesama kan...

yaTy ♥ said...

huhuhu..
kalo terserempak ngan ko, alamatnya ktorang masak kol 10 lar yerk..
balik dari alamanda nie pn da kol 8 lebih..

archiguys87 said...

memang sedap la wlau xda blender pun...
pkai tradisional punya lagi bagus....

yaTy ♥ said...

archiguys87,
tetap kurenggg lar..
xda umppphhh kalo xda smbal..