October 4, 2010

Tangkuban Perahu, Bandung..

the next day, pepagi tue lepas breakfast kat hotel, ktorang gerak g Tangkuban Perahu.. nie mmg wajib jejak lar yerk.. kalo tak, bek toksah p bandung.. hehheheh..

P8040436

erm, ape ek nk menceceh kat sini..

serius, aku mmg tak tau nk bebel ape kat area nie.. hahhahaha..

mine!2860

mine!2859

P8040430

kat area2 belakang sana tue, still ada laluan utk ke sana jugak.. tapi takde lar ktorang ber3 nie koser nk jalan smpai ke sana yerk.. kang ada tak larat nk patah balik plak kan..

ktorang just nice lar, stay kat tengah2 tue jerk..

serius, besti giler kat sini.. ko boleh hidu2 gak bau yg kuar dari gunung berapi tue yerk..

mine!2862

otw nk ke sini, jalan dia boleh tahan melingkar2 cm ular gak lar yerk.. sib bek tak muntah.. hahahhaha..

P8040442

ktorang lepak kat sini adalah dlm sejam lebih.. pastu terus ktorang gerak turun ke bawah smula..

P8040443

otw nk turun, tue singgah lar kat mane2 kedai yang berkenan yerk.. mostly ktorang benti tengok dia jual ape jer..

but ada 1 kedai tue, ktorang beli cenderahati.. coz kedai tue jual yg paling murah..

ktorang masa nk naik tue mmg dia da bagi harga murah.. tapi time tue mcm ko excited nk tengok tangkuban perahu nie kan, idok ler ko kesah nk beli segala bagai.. bila da turun tue, singgah kat kedai dia, skali harganya da nek ko..

tak puas hati tue, ktorang siap turun smpai ke bwh g tnye ngan kedai2 lain gak.. still harga kat kedai tadi yang pling murah..

jadi sila lar nek ke atas smula yer, utk ke kedai yang tadi tue.. pnye gigih kan.. hahhahaha..

mine!2861

ada sejarah disebalik nama tangkuban perahu nie.. masa otw ke sini, supir ktorang smpt lar jugak crita kan..

tapi aku ingt sikit2 jer lar.. dari aku crita benda yang tak betul, bek aku diam jer lar eh.. kang ada aku bagi sejarah tak pape plak kat korang.. hiks..

=D

3 comments:

SURIA AMANDA said...

mesti seronok kan pi bandung

oMe aNaT said...

korang stay kat hotel mn kak? aku br nk g hujung bln nih.. agk2 ko kn indon selamat x skg nih? aku g satu family plak tu.. tp flight kami dr KL - Jakarta .. n then esknye br kami gerak ke Bandung.. bp hari korang stay kat Bandung yaty? bp RM flight korang pegi blk yaty? huawawaawa.. byk btol pertanyaan aku kn.. sp suh ko cite? kn dh kena tny.. ekekekeke..

yaTy ♥ said...

lisa,
best2..
mcm nk pegi lagik rasanya..
hehhehe..
=)

kak,
soalan ko panjang sgt.. aku da update jwpn kat entry karang..
nnti ko jengah lar tengok yerk..