October 25, 2010

Meroyan Nak Goreng Pisang + Sambal Kicap!

bangun je dari tdo lepas habis games futsal tue, terus teringat nk makan.. hahahhaha.. tengok2 jam da pkul 4 lebih kan, laju2 col maniey tnye dia blik kol bape.. ater, minah tue nama je ofis time kol 7.30 smpai kol 4.30, tapi kadang dia balik lagik lambt dari aku..

ble dia ckp je blik 4.30, aku suh dia tunggu je kat bus stop.. aku pick up dia.. terus mandi laju2 n kuar g parcel E sana.. dari sana terus pegi kat area Uniten Bangi tue.. coz dlu penah beli goreng pisang ngan ekin kat situ.. kat situ ada lar smbl kicap tue..

IMG00541-20101022-1726

hah, nie area Uniten Bangi tue.. kat sini tiap2 petang mmg havoc ngan jualan2 nie..

aku smpai kre awal gak time nie.. dlm kol 5 lbh cmtue.. tapi nie pn byk gerai yg da habis jual.. x dpt makan rojak sotong.. sedihhhh.. :(

IMG00542-20101022-1727

gerai yang hujung skali baru aku nmpk ada jual goreng pisang ngan smbl kicap.. **dlm pic tak nmpk smbl kicap.. tapi smbal kicap dia kat sblah smbal yang merah tue..**

aku beli lar goreng pisang 2 hinggit.. skali dia p bagi smbal merah tue tau..

cik, nak smbal kicap..

smbal kicap utk cendawan goreng..

hek eleh.. padahal ngan akak yang sblm aku tadi tue, baru je dia ckp cendawan goreng da habis.. aku tang! gak mak cik nie.. da lar menjual muka masam mencuka..

skali nie je lar mak cik saya beli kat gerai mak cik.. pasni tak koser da nk beli kat gerai mak cik!

ble frust tak dpt smbal kicap, moh lar bwk diri ke pasar tani plak yerk.. hahahha..

IMG00545-20101022-1824

nmpk gerai jagung bakar, okeh benti beli yerk.. hahahhaah..

IMG00544-20101022-1816

hah, gerai coconut shake ni lar yang slalu aku ngan maniey carik kalo p pasar tani..

harga sudah naikkkkkkkkkkkkkkkkkk okehhhhh!! dlu RM1.50 jer.. skang sudah RM2.00.. but still tak leh lawan klebang pnye coconut shake!~~

owh, okeh.. jgn tertipu lar yerk.. ape korang ingt aku beli coconut shake ngan jagung je ker?? owh no no no..

ada lagik aku beli.. ermmmm ape ek.. hah, nasi goreng cendawan black pepper.. nasi nie siap aku paksa maniey makan skali.. nasib lar dpt hosmate buruk lantak tapi tak reti makan bagi habis.. hahahha..

erm, ada lagik.. beli kepak ayam madu 3 ketul.. hah, yang nie laju habis.. takde share2 ngan sape..

ada sape2 nk cancel wat menantu ker?? muaahhahahha..

=)

p/s : still mengidam smbal kicap lagik.. help.. help.. ~~

5 comments:

HarLisz said...

ok..aku br berangan2 nk dptkan goreng pisang tu..tp cancel la sebab ko kata xde smbal kicap..huhu..frust..

oMe aNaT said...

nk smbal kicap wat sndri la.. adoiii..

yaTy ♥ said...

lis,
xyh.. membazir jerk..
hahahha

farah,
xmau.. aku kalo buat tak jadi smbal kicap.. jadi kuah kicap semata..
muahahhaa..

::misz maney:: said...

mmg pun..gedik! beli banyak2 tapi tak makan abis..nak kene babab ko nih..hahahahaha :p

yaTy ♥ said...

hahahhaa..
well, ko kenal gile ngan hosmate merangkap kwn sengal ko nie kan..
muahahha..