October 7, 2010

Pasar Baru, Bandung

hari berikutnya plak, cm biasa gak lar.. lepas breakfast ktorang pegi ke pasar baru..

kat sini lar tmpt2 utk menyoping segala telekung, kain pasang, kain ela suma kan.. tapi bukan tue jer yg ada.. mcm2 lagik ada.. ikut floor by floor lar..

mine!2918

jalan kat depan pasar baru nie mmg pack giler lar.. so, supir ktorang turunkan ktorang ngam2 kat dpn tangga pasar baru nie..

mine!2912

dlm nie sume floor ktorang lalu.. aku carikkan kain batik utk ibu, telekung utk ibu, my sis n aku.. then kain pasang..

hajat kat hati nk beli kain ela byk2.. atleast leh wat stok baju utk keje kan.. tapi sudahnya sepasang je ye yang aku beli..

ater, ko pegi kedai nie rmbang mata.. g kedai sebelah pn rmbang mata gak.. sblh lagik mkin tambah rambang mata gak.. sudahnya tak tau nk pilih yang mana..

tue yang dpt sepasang jer.. aku beli warna hitam + pink..

sungguh lar, tmpt2 mcm nie tak sesuai kalo aku g sorang2.. atleast aku kena ada my sis.. sbb aku nie part2 plih kain mmg terbaik je fail nye.. hahhhaha..

mine!2916

ktorang tak lama pn kat sini.. tengok lar org kat dlm tue hah.. packed gile babas.. ngan kebetulan plak kat dpn2 nie ada wat cabutan bertuah utk ape tah.. lagik lar ramai org serbu kan..

mine!2917

lagik pn ekin time nie tak brapa sihat.. dia batuk2.. dlm tue da mmg semedang jer bau asap kan.. so, da dpt ape yang kte nk, bek lar duk kat luar nie sementara tgu supir ktorang smpai..

mine!2913

ktorang tgu kat sebelah dunkin donuts.. sementara nk tunggu supir ktorang smpai.. 2 jam je kot ktorang dlm pasar baru nie.. hahhaha..

org len pegi sini dari pagi smpai ke petang.. ktorang 2 jam jer.. sia2 je lar ko ke sini yaty.. misi tak berjaya sungguh!!!

mine!2914

korang tengok lar.. kereta lalu lalang pn, org2 diorang slamber badak je melintas.. kalo ko nk tunggu takde keter, baru nk lintas.. tunggu smpai ke malam lar yerk..

owh, time ngah tunggu supir nie cm biasa lar akan ada org2 yang menjual tue dtg approach suh ko beli barang diorang.. agak2 ko mmg tak minat ngan barang2 tue, ko wat bodoh je lar yerk..

tapi bila diorang ngah ramai2 nie, bila ko da tnye ngan sorang penjual, sure yang lain2 pn datang kerumun kat ko jugak! so, ktorang adalah membuat bodoh sajerk.. hehehhe..

=)

2 comments:

cik syahira said...

assalamualaikum yaty,

haha. ok la tu supir turunkan kat depan tangga. last time, supir kami turunkan kat ROOF ye. mau menapak dari 1 floor ke 1 floor.

next year sudah aim mahu duduk floor 2 dan ke bawah je. borong segala mak nenek untuk wedding..

nak tanya, hari tu tukar duit Malaysia sama dengan berapa ye utk Rp 1,000,000?

saya pernah dapat Rm300 = Rp 1,000,000 pada hujung 2008.

agaknya sekarang ni tak dapat lah ye..

yaTy ♥ said...

wslm syahira..
hahahha.. da aim siap2 ye nk tuju floor mana.. bagus2.. jimat masa..

yaty tukar hari tue RM300++ gak utk Rp 1,000,000.. biasa lar kan, kena tengok currency rate tue..

slmat menyoping barang2 kwin kat sana nnti yerk..
=)