October 12, 2010

Last Day @ Bandung..

settle dekat pasar baru tue, supir ktorang bwk g toko 3 plak.. tmpt yang jual sluar jeans bebanyak tue kan..

tapi nan hado pn yang menarik perhatian ktorang.. stakat jalan2 pusing2 kat dlm tue jer..

then dari toko 3 nie plak, ktorang  pegi lagik skali ke jalan dago.. jalan dago nie kn hari 1st smpai lagik ktorang da dtg kan.. kali nie dtg lagik skali.. hehehe..

hari last nie, ada hujan gerimis skit2.. tapi shopping tetap shopping.. slagi duit rupiah tak habis kat tangan kan.. hehhehe..

sblm start jalan2 kat FO’s Jln Dago nie, ktorang makan dlu..

mine!2926

alang2 da kat jalan dago nie, ktorang makan je kat cafe grande tue lagik skali.. mls da nk carik tmpt lain.. lagipn hujan kan..

mine!2928

mine!2927

so, kali nie aku try nasi ayam penyet plak.. ngan air chocolate..

nasi aym penyet dia okeh lar.. tapi cm kureng skit coz takde tempe goreng sume.. rencah dia kurang lar.. tapiiiiiiii kan.. cili dia.. masyaAllah, pedasssssssssssssssssss sgttttttttttttttttt!!!

amek skit, gaul2 ngan nasik pn ko da rasa dia pnye pedas tue.. ko pakai cili ape kak oiiii?? hehhehehe.

settle makan, ktorang sambung jalan ke FO’s kat sini plak.. ada lar gak beli 2 3 baju kat sini..

then dari Jalan Dago nie pegi lagik skali ke FO’s kat jalan riau.. kali nie carik baju utk ayah mertua ekin..

mine!2929

sib bek jmpe gak bajunya kat dalam salah satu FO’s yang ktorang masuk.. tue pn jenuh dok carik size.. baju yang da berkenan, size plak takde.. bila baju yang tak bape berkenan, melimbun je size tue..

Branded Club nie slah satu FO’s yang ada kat Jalan Riau..

settle kat jalan Riau, ktorang g smula rumah mode.. saje je g sana.. nk tengok suasana malam..

mine!2931

nie ktorang lepak2 je kat luar rumah mode tue..

selingan japs.. perasan tak ada budak kecik baju hitam tue.. tapi bukan yang didukung tue yerk.. yang dekat ngan kolam ikan tue..

baik je tau dia men air dalam tue.. memula ngan tangan jer..

mine!2930

hah, tue nmpak tak?? dia da panjat tepi kolam ikan tue..

skali kan, tengah dia jalan2 kat atas tue.. tetbe gedebuusssshhhhh jatuh dlm kolam tue koooooo!!!

habis basah sume.. laju2 bapak dia yang tadi nengok je angkat dia kuarkan dari kolam tue terus..

P8040488

da kebosanan duk kat rumah mode, ktorang gerak lagik skali p jalan cihampelas.. atleast kt sini ada cihampelas walk.. leh lepak kat situ jalan2..

skali smpai jalan nie, terus hujan lebat ko.. tak dan pn nk smpai ke cihamplas walk tue.. ktorang singgah kat bangunan dpn cihampelas walk jerk.. ktorang dok layan tengok org men games kt dlm tu..

pastu ble da hujan reda, pk pnye pk nk lepak mana.. last2 decide g lepak kat McD sajer.. tapi McD nie bkn lar dlm Cihampelas Walk tue.. ktorang kena jalan ke arah seberang plak..

perghhh nk melintas jalan kat sini mmg seram lar..

smpai kat McD, da plih tmpt sume.. ktorang lepak dlu.. then baru beli makanan.. ktorang beli ayam goreng set jer.. harga lbh kurang Msia pnye harga gak..

smbil2 makan tue, layan movie mirror kat hp ekin.. jadi lar wat hiburan diri memasing.. smbil2 tue saje nk bagi masa berlalu.. coz mlm nie ktorang mmg tak blik hotel da.. pagi tue sblm kuar g pasar baru, ktorang check out terus.. coz flight balik earrlyyyyyy morningggg gitu kan.. tue yang angkut terus..

mine!2939

nie sign kat dlm McD.. ktorang tak perasan pn.. tapi tmpt yang ktorang plih tue, memula takde org.. pastu terus rmai yang duduk keliling ktorang.. da tue yang duk keliling ktorang sumenya adalah smokinggggggggggggggg!!

pusing pnye pusing, bru perasan sign nie.. ada ke patut letak sign nie kat belah dlam.. patut letak lar kat kawasan yang dekat2 ngn pintu.. atleast ble bukak pintu, takde lar bau asap rokok tue terperapkan.. sabor jer lar.. menahan napas je duk dlm nie..

ktorang memula plan, mlm last nie nk ke air port terus.. so, lepak sana jer.. tapi bila tnye ngan supir tue, dia ckp jgn.. coz takde orang nnti kat airport sana.. then kalo nk duk hotel pn mcm rugi jer.. habis2 jalan sume da dkt kol 11.. flight kol 5 lebih.. kol 3 lebih da kena ada kat airport kan.. kalo takat tdo utk 4 jam jer, bek lar lepak je kat mane2.. sib bek lar McD nie 24hrs..

tapikan, ktorang bkn takat lepak je kat McD nie.. ktorang tumpang tdo kat tmpt solat diorang.. sib bek lar diorang bek ati bagi ktorang rest kat situ.. tq yer org2 McD Cihampelas.. siap pelahan kan lagik lagu2 yang diorang pasang dlm tue..

=)

kol 3 lebih ktorang da gerak ke airport.. smpai kat airport, tengok2 ramai je yang dok rest kat luar tue.. bayar duit supir sume, then terus packing beg smula.. hahhaha.. pastu baru ktorang masuk dlm..

msuk dlm flight, aku tak tunggu ape pn.. pasang tli pinggang terus smbung tdooooooo!! dari LCCT pn, ktorang nek bus shuttle then nek erl ke putrajaya.. smpai umah smbung tdo smula.. petang dkt kol 5 gak baru aku pegi umah akak aku kat shah alam.. hehhehe..

itu jer lar kisah2 ktorang kat bandung.. insyaAllah, ada rezeki thn dpn leh pegi holiday lagik.. tapi kalo nk g tmpt2 jual kain nie, kena g ngan akak aku skali lar.. kalo tak aku mmg failed!!!

along… jom lar… thn dpn ek.. miqhael da besar skit time tue.. hehehhe..

=)

4 comments:

oMe aNaT said...

kak! bp ribu ko bw g sn? agk2 ko sumenye bp ribu ko hbs?

yaTy ♥ said...

kak oi,
aku tukar duit kita seribu jer..
tapi ko asingkan sesiap airport tax utk balik yerk..
sorang 75ribu rupiah..
ko jgn blanje duit ko bgi habis plak..

oMe aNaT said...

ko naik flight kat bandung or jakarta? aku dgr2 jakarta lg mahal ea?

yaTy ♥ said...

aku naik dari bandung..
a'ah.. jakarta mahal skit..
110k kalo tak silap aku..
ko cuba lar google.
ada pnye rate tax tue..