May 31, 2011

Saya Nak Move On!

erm… cmne nk cakap yerk..

utk kawan2 yang tau masalah aku, sure korang dpt tngkap pasal ape kan?

makanya, aku nk bagitau aku nk let go je ‘benda2’ yang da lepas nie.. what am i waiting for smpai skang kan?? still aku tak dpt penjelasan pape dari that malaun!!

so dari aku bebankan kepala otak aku dok pikir, dari aku dok sakitkan hati aku sendiri maki2 orang, i think better aku let go jer lar benda tue.. yes, aku tau sure korang tak sangka kan aku akan buat mcm nie.. tapi aku rasa nie yang terbaik utk aku..

wpun mulut aku nie kategori puaka  bila masuk bab2 maki2 orang, still ape yang aku carutkan ape yang aku hamukkan, aku tak smpai hati nk buat betul2 okeh..

just believe in karma.. what u give u get back!! what goes around comes around kan??

owh, utk that malaun, jgn ko ingt aku let go ‘benda’ nie, aku da maafkan ko yerk.. tak semudah tue utk aku maafkan.. SUMPAH!! selagi ko tak mintak maaf dgn aku sendiri, dunia akhirat aku TAK HALALKAN ape yang penah aku bagi pada kau, ape yang pernah aku belanja ko.. nak2 benda2 yang msuk dlm perut ko tue kan.. SMI lar yerk..

owh, jgn tnye kenapa aku blh let go ‘hal’ tue, tapi aku tak boleh nak maafkan.. yes, aku bukan seorang yg mudah utk memaafkan org yerk.. ada benda aku blh let go, tapi utk maafkan perbuatan ko tnpa ko mintak maaf secara berdepan dengan aku, itu mmg tak akan terjadi lar yerk..

langkah pertama yang aku amek utk let go sume2 tue adalah delete segala kejadah yang berkaitan kat dlm phone aku!! yes i did that last nite!! next adalah membersihkan lappy aku dari ada muka2 that hamlau!! hihihiih..

n thanx a lot to my bff yang byk bagi nasihat.. me love u babe!! also to my fren yang gile panjang dia pnye tazkirah kat aku.. sib bek tazkirah ko byk yg bernas! salute kat ko!! hahhaha..

now sy sgtttttt2 hepy dengan kawan2 disekeliling sy!! cyg korang sangattt!!

=)

6 comments:

HarLisz said...

yeahhh...u go girl..just believe in "Karma" :) what u give u get back dude!

yaTy ♥ said...

kan??
tunggu dan lihat je lar nnti..
sok2 dia nak mmpus mmg payah lar..

mrs. tarmizi said...

tindakan yg bagus.. tak perlu nak pjg2, tak perlu nak gado2 lg kan.. just doa dan trus doa, supaya sume hamlau2 tu dpt balasan atas perbuatan dorg.. lbh teruk dr pe yg dorg wat kat ti.. ok?? wish u all the best.. may Allah bless u.. hehehe..

Anonymous said...

waa..at last..bgs2..biarkan je..xpyh simpan dlm hati..lg simpan lg lame sakit..xpyh jugak nk maafkan...just believe in qada' n qadar..ape yg Allah buat tu msti ade hikmahnye..org2 yg busuk hati ni nyahkan aje dalam hidup ko..lagi lame ko heret..lagi busuk..all the best!!-bet-

yaTy ♥ said...

kak lily,
tq so much kak!
yup.. doakan ajer..
=)

yaTy ♥ said...

bet,
betul ckp ko tue..
lagi lama simpan, aku gak yang skit..
so believe in qada n qadar..
akan2 dtg sure kena kat dorang smula..
n they are not forgiven selagi tak jmpe aku minta maaf secara berdepan..
dunia akhirat aku tak maafkan!
full stop!