July 7, 2011

Planning Yang Tak Disangka!

actually sblm g bowling pagi sabtu tue, aku smpt tnye marniey dia ada g mane2 tak hari sabtu tue..

ko g mane2 tak ari nie??

aku nk g kerinting rmbut..

eh, jgn g skang.. nnti g saing ngan aku.. aku nk curl smula rmbut aku.. da buruk.. tapi taknak kedai yg ko wat curl ari tue.. kejap je curl nya..

hah, ko pun nk wat gak ker?? nk g kat mane?

kita survey dlu lar nnti.. tunggu aku habis bowling..

orite!

habis bowling aku pun msg lar ngan marniey smula.. konon2 nk g survey harga jer.. skali aku terus decide 'ala, kalo da jmpe yg harga okeh, kita buat terus je lar' hahahhaah..

perempuan perempuan.. mcm2 peel ko yerk!!

pusing punya pusing kat equine tue, marniey terus benti kat depan 1 saloon nie.. hajat asalnya nk tnye harga je kan.. tapi lain jadinya.. huhuhuhu..

i nk wat dig perm.. how much eh??

let me see ur hair.. eh, u da pernah curl kan?? nie curl u elok lagik.. xpayah buat smula marrrr.. kasik letak produk jerk..

eh, elok lagik eh?? nape i tgk mcm buruk jer??

u xda letak produk, itu sbb jadi mcm nie..

produk ape nk kena letak?? -->>buat2 tnye jer.. padahal aku pnye produk utk rmbut mmg da habis boliau.. nk carik smula yang malas!

so msuk saloon, dia tunjuk produk2 yang ada.. then aku da decide nk amek 1 produk tue.. pastu dia offer biar dia yang letakkan dlu.. okeh je lar kan.. pastu baru terpikir, 'eh, da lama tak wat treatment' terus cakap ngan amoi tue nk wat hair treatment!


makanya bermula lar episode hair treatment di dalam saloon yerk.. heheheh.. eh, best okeh dia cuci rmbut, picit2 kepala, urut2 bahu.. syioookkk..

tang urut kat bahu dpt yang ketul2 tue mmg besttttt!! hihihi..


syampooo dia wanggggiiii gilossssss!!


lepas da syampu tah menatang ape tah lagik dia letak.. aku pnye treatment ada 5 step.. siap utk yang rmbut hujung lar, ape lar.. sukati lar yerk.. asalkan elok molek..


owh, hosmate ku pun skali harung wat dig perm.. aritu dia da buat da.. tapi tak sampai seminggu da lurus smula rmbut dia.. apekah?? buat mahal2 tapi seminggu je curl..


rmbut cik kak nie nipis.. so 6 gulung jer menatang tue.. cer kalo buat kat rmbut aku yang mcm hutan hujan tropika nie, mau lebih dari 10 gulungnya.. hahhahhaha..


perempuan happy yang dpat curl lagik skali rmbut dia tanpa pengetahuan mr tunang! hahahah.. gasak lar tunang dia tengok weekend nie nnti.. jgn disuruh rebonding smula sudahhh!! huhuhu..


setelah dibilas rmbut buat kali ke2! heheheh..

keje aku mmg ulang alik tmpt sini ngan tmpt cuci rmbut jerk..


owh, cik kak nie dari opis dia sbnrnya.. dia amek aku kat umah.. pastu boleh dia tak makan pape lagik dari pagi smpai ke petang.. da msuk dlm saloon tue baru dia lapar kan.. sib bek jmpe cekelat dlm beg..

nnti rmbut da tantekkk kita belasah dinner yerk!


tak tau lar ubt ape yang amoi tue letak.. tapi marniey kata wangi..


stim metim timeeeeeee!! hahahhaa..

eh, amoi yg wat rmbut aku nie perasan je aku asik amek gmbar.. mesti dia pelik da kenapa pmpuan nie asik amek gmbr jerk.. smpaikan dia da habis setting mesin tue, dia siap ckp 'okeh, u da boleh amek gmbr' hahhaha.. masalahnya sblm dia ckp lagik aku da amek dlu.. huhuhuh..


last touch up utk rmbut marniey.. last touch up utk rmbut aku tak dan nk snap.. hahhaah..

jadinya keluar lar 2 perempuan cantik dari saloon dengan rmbut yang agak2 gojes! muahahahha.. kluar saloon je lar gojes, balik umah, bangun tdo da rupa singa lapar smula.. wakakakaka..

terus berangan ngan marniey alangkah bestnya kalo kat bawah opis ada saloon.. hari2 ktorang tuju situ dlu.. hihihii..


ini lar saloon yg ktorang pegi.. Mirror Sense.. deret2 nie mmg byk gak saloon.. sib bek marniey mmg benti parking betul2 depan saloon nie..


nie 2 produk yg aku beli.. ater, aku pnye sebelum nie da habis licin.. sib bek jmpe serum yg sama gak aku pakai sblm nie kat sini..

treatment yang aku buat RM88.. cmpur ngan serum n cream tue RM153 total smuanya.. jimat lar gak duit aku.. dari aku pegi buat dig perm smula kan..

next time mmg tuju sini je lar..

=)

4 comments:

HarLisz said...

mana hasilnya? kasi snap letak la..

oMe aNaT aMiNuddiN said...

dig perm tu ape wei?aishh..ade jgk aku jd mcm maney nih..g wat skali lagi..gler xpuas ati ko tau.. aku bengang btol..bl kering dia lurus..bl basah pandai pulak curly..aishhh.. maney buat bp juta beb?hehehe..

yaTy ♥ said...

lis,

hasilnya tunggu empunya badan yg show2 yerk..
=)

yaTy ♥ said...

farah,

digital perm yg mcm marniey buat tue lar.. aku tak ingt lar bape..
tapi 100++ gak lar..
cer ko tnye ngan org yg buat rmbut tue..