April 14, 2011

Yik Mun – Tg. Malim Pau

morning korang semua.. =)

da boleh start cerita cuti2 hari tue.. den da songlap pic2 yang sepatutnya.. hehhehe..

IMG03366-20110409-1247

hari sabtu last week, ktorang g bercuti.. dpt p bercuti nie pun coz kak ina ajak.. coz dia dpt hotel preeeee.. so, marilah kita meramaikan rombongan yerk.. hahhaha..

kol 12 lebih da kuar umah.. janji utk bertemu kat shell celah mana tah.. aku tak tau area tmpt tue.. da berjumpaan semua, terus lar memulakan perjalanan..

IMG03377-20110409-1308

wajiblar ktorang memfollow dari belakang kan.. dengan hiway yang tenang gini, tak byk kereta.. mmg zon yang masyukkkkk utk pecutttttt kaw2.. hahahha..

otw nk ke tempat bercuti nie pun, ada mcm2 pit stop yang ktorang benti yerk.. sila lar percaya.. hehehe..

pit stop pertama adalah ke Tg. Malim nun hah..

IMG03380-20110409-1341

ke tanjung malim adalah untuk singgah kat Yik Mun nie.. pau terbaikkkkkk kat tanjung malim.. eh, Yik Mun nie since tahun 1926 yerk..

husband kak ina pun siap ckp dari zaman dia kecik2 lagik Pau Yik Mun nie da glam.. jadinya, rugi lar kalo kita tak singgah pekena pau Yik Mun nie kan..

IMG03382-20110409-1345

IMG03383-20110409-1345

hah, pilih lar nak ape yerk..

bukan pau semata2 lar kat sini.. yang goreng2 pun ada gak.. roti bakar pun ada gak.. tapi dia tak panggil roti bakar, dia panggil roti kahwin.. hahhaha..

IMG03384-20110409-1346

memula ktorang amek nie dlu.. 2 pau kari ayam, 2 pau kari daging..

cmne nk tau mana kari ayam, mana kari daging?? sonang je eh.. slalu org letak tanda merah lar, hijau lar, kuning lar kat top pau tue kan?? yg nie takde tanda2 pun.. korang tengok kat kertas yang alas pau tue.. nnti tau lar pau tue isi nya ape..

IMG03385-20110409-1349

aku lagik prefer ngan kari daging.. sodapppppp oooooo.. slalukan kalo aku makan pau, keliling dia yang putih tue sume aku buang tau.. tapi kali nie aku bantai je makan sume.. sbb isinya pun leh tahan penuh dlm tue..

so, xda da bahagian putih2 tue utk aku cmpak ke tepi.. huhuhu..

IMG03386-20110409-1351

IMG03387-20110409-1351

IMG03388-20110409-1351

dari 4 pau tue, bertambah2 terus pau nye.. bape tah total pau yang ktorang bedal kat sini.. aku ngan akak aku siap tapau sorang 1 pau utk makan dlm keter.. hahhaha..

IMG03391-20110409-1414

aku pun order gak kuey tiaw goreng nie.. share ber3 ngan akak aku n BIL aku.. owh, kuey tiaw goreng nya pun sodapppppp!! pekena plak ngan cili potong tue kan.. pergghhhh, lagik lar terangkattttt!!

tapi tue lar.. lupa nk remind takmo taugeh.. hehhehe..

IMG03389-20110409-1357

air plak aku order limau asam boi.. nie pun terbaik gak.. mmg kena lar ngan tekak aku yg suka masam2 nie..

smpai skang terasa lagik masam2 limau asam boi nie.. sib bek tak mengidam.. kalo tak, jenuhhhhhh!! hahahhaah..

IMG03390-20110409-1358

banyak giler keratan akhbar pasal Yik Mun nie yg dorang frame.. sure dari zaman dlu2 pun ada.. merata2 okeh keratan akhbar nie.. kat area cashier pun ada gak!

time ktorang smpai sini tak ramai lagik pun org.. tapi time ktorang nk gerak balik, mmg da full da Yik Mun nie.. huhuhu..

eh2, kalo sape2 ke Tg. Malim tue, singgah lar Yik Mun nie yerk kalo nk pekena pau! settle ngan Yik Mun nie, moh lar smbung perjalanan tue lagik yerk..

agak2 mana ktorang p bercuti?? cer teka, cer teka.. hehhe..

=)

5 comments:

Beti said...

weh..pangkor kah????

m Y r a said...

haha..
4thn ak kt tg malim..
xpnh pn try pau yik mun 2..

m Y r a said...

haha...
4thn ak kt tg malim..
xpnh pn try pau yik mun ni..

yaTy ♥ said...

bet,
bukan lar..
eh, pangkor pun aku tak penah smpai..
hahahah..

yaTy ♥ said...

myra,
ko balik smula lar tanjung malim nie..
p try yik mun pau nie..
sodapppp!!!