April 6, 2011

Restoran Putera Ayu, Padang Jawa

hari sabtu petang, lepas je BIL aku balik dari kelas, ktorang terus siap2 kuar g makan.. hehhehe.. kuar pun dekat2 kol 6 da time tue..

kali nie g makan kat Padang Jawa nun hah.. dorang da penah makan kat sini.. aku je yg belum merasa lagik.. so tuju je lar ke Restoran Putera Ayu nie..

=)

time ktorang smpai, sib bek org tak ramai lagik.. coz time akak aku ngan BIL aku g makan dlu, dorang g time malam.. hamek ko.. siap beratur lagik sementara nk dapat tmpt duduk..

IMG03215-20110402-1731

ktorang pilih port yang mengadap air terjun tue hah.. pastu kat tmpt nie 1 port nie jer yang ko kena duk bersila gitu.. so kasut ngan selipar sume sila tanggalkan awal2 kat tangga nk naik ke sini.. **aku lupa lar ape term org guna utk tmpt nie**

IMG03216-20110402-1732

menu sume pilihan akak aku ngan BIL aku.. aku kasik ngappp sajeerrrr.. wa no hal beb.. sume leh telan.. jgn kasik yang pelik2 je udah lar yerk..

IMG03217-20110402-1732

budak kecik nie lar paling seronokkkkkkkkkkkkkkkkk skali.. sbbnya keliling tue sedapppp je belasah merangkak.. da puas side daddy dia, p side mummy dia.. pastu datang side aku.. hhahaha.. sukati lar dik oiiii.. asal jgn p turun tangga tue sendiri udah lar yerk..

IMG03224-20110402-1753

ikan pari bakar.. sodaaappppppppp!! tapiiiiiii ttp tak boleh beat ikan pari bakar smbal cencalok ibu aku.. yang tue ttp terbaikkkk dari lauttttt!! =)

IMG03225-20110402-1753

tom yam ayammm!! sedappppppp!! bila hirup kuah dia lagik lar mantappp!!

IMG03223-20110402-1753

sotong goreng kunyit n kailan ikan masin.. sotong goreng kunyit dia adalah terbaikkkk!! melekat okeh kunyit nye kat sotong tue.. baru lar berasa bila digigit.. bawang dia kalo campak lagik byk lagik sedappp!! sbb aku nie hantu bawang!

IMG03222-20110402-1746

nak gak tempek muka sendiri.. kasik laluan.. hheheh..

lepas aku da settle makan, kasik bwk miqhael main2 kat bwh tue.. bwk dia tgk ikan kat tmpt air terjun tue.. tapi tue lar, lupa nk snap pic kat situ.. besar2 ikan dlm tue.. ikan ape aku pun tak sure.. tapi canteeekkk.. kalerpulll..

IMG03226-20110402-1831

JJCM pun udah sampai kat sini yerk..

jadinya, kalo korang singgah2 area shah alam nie, sila lar singgah ke putera ayu nie yerk..

berbaloiiiii makan sini.. highly recommended for u ols utk try makan di sini..

=)

utk info pasal putera ayu nie boleh tengok kat website dorang.. http://www.puteraayu.com