June 21, 2010

Spa Ke Klinik.. =)

nie citer a week before kawan aku yang sorang nie kawin.. huhu..

aku teman dia g wat spa ari sabtu dlu..

spa nie lar yang ktorang g booking masa lunch ari tue..

mine!2345

mine!2347

spa az-zahrah nie lar yang jadi plhan ktorang.. spa nie kat bandar baru bangi..

mine!2350

mine!2352

the price sgt2 reasonable.. ktorang amek yang package RM150.. tapi idak lar ktorang amek yang herbs tangas tue yerk.. ktorang amek package bwh dia.. tangas tue ganti ngan sauna.. huhuhu..

booking time ktorang kol 2.. so masa gerak dari umah tue da hujan.. sib bek dpt parking dkt2 ngan spa nie jer.. so takde lar kena redah hujan sgt..

dlm kol 2.30 gak lar baru ktorang start.. coz ktorang smpai pn a bit late gak..

mine!2354

1st benda yang ktorang berdua buat adalah sauna.. kat tmpt hujung tue lar ktorang berdua duduk dlm tue utk bersauna..

5 minit pertama duduk bersauna tue boleh tahan lagik lar.. sudahnya masing2 da berpeluh sakan.. hahhaha.. boleh tak few minutes yang last tue kan, ktorang ngelat.. ktorang bukak skit pintu tue bagi masuk rasa ekon skit.. hahaha..

fengsan oiiiii nk tahan 20 minit dlm tue.. w/pun dia ada bagi kain basah yang sejuk, tak jalan gak.. siap air sjuk yang dia sediakan utk ktorang minum pn ktorang belasah wat curah2 kat badan.. muahahhaha..

betul2 jakun msuk spa.. =p

da settle sauna tue, dia bagi ktorang rest jap, pastu start lar plak yang lain2.. mcm aku, dia scrub / lulur kan dlu badan2 aku sume, pastu mandi susu, then g bilas badan pastu last skali baru dia wat aroma massage..

ekin pnye lak, lepas sauna tue, dia wat aroma massage, then scrub / lulur pastu last skali baru dia mandi susu..

dia pnye massage mmg terbaik lar.. suka aku dia massage2 nie.. wpun 1st time merasa org massage badan sume kan.. nnti2 leh pegi lagik lar utk wat massage jerk.. =)

da settle sume2 tue, siap2 lar utk ktorang pnye light refreshment yang diorang sediakan.. tapi sblm tue ktorang g amek beg ktorang kat locker yang diorang da sediakan..

masa nie lar 1 incident yang tak diingini berlaku..

mine!2356

kaki ekin tersagat kat pintu masa dia nk bukak pintu tue..

aku ngah bukak pintu locker, tetbe dengar dia ckp..

yaty.. darah..

dlm pale otak aku ingtkan dia dtg bulan ke ape kan.. skali tengok kat kaki dia bertakung kooo darah dia kat lubang kaki dia tue.. terus kocoh2 amek tisu sume..

tunggu jap bagi darah dia tak meleleh sume, akk kat tmpt spa nie amek benda yang macm handy plast, tapi yang besar pnye lar, terus ktorang tmpal kat kaki dia.. then minum air teh halia yang diorang sediakan terus ktorang balik umah..

**pic kat atas nie masa da smpai kat umah**

otw balik tue, ktorang singgah g guardian, beli segala dettol, handy plast sume.. then balik umah ktorang konon2 nk jadi doctor sendiri lar kan.. try lar sapu dettol sume tue kan.. skali darahnya makin keluar lar plak kan..

nk tak nak mmg kena p klinik lar kan..

mine!2357

smpai kat klinik, msuk jmpe doctor.. of coz lar kena jahit kan kalo da berlubang mcm tue..

boleh minah sorang nie tak mau kena jahit.. nk tak nak doctor tue kena bius dia dlu.. then baru cuci luka tue then jahit..

owh, pestime aku tengok org kena jahit real2.. minah sorang nie mmg tak mau tengok lar kan.. hehehhe..

mine!2367

nie kaki ekin masa hari isnin.. after dia g wat follow up ngan doc lagik skali..

cian ko kan.. nk kwin lar jadi mcm2.. almaklum lar, darah ngah manis.. sib bek masa wedding ari tue da kurang n tak bengkak lagik mcm nie..

=)

4 comments:

::misz maney:: said...

takut aku tengok kaki die..tula darah manis tapi asyik la nak berjalan koje nye..hihihi..cian pengantin da berjahit kaki..

yaTy ♥ said...

huhuhu..
ko tak tengok time kena jahit..
rugiii ooooo..
=)

::misz maney:: said...

ish tak kuase aku nak tengok eh..seram kowt..huhu..

yaTy ♥ said...

pengalaman lar tengok org kena jahit..
hehehe..
=)