June 21, 2010

Selamat Pengantin Baru Ashikin & Al-Hafiz.. =)

19.06.2010

hari bersejarah buat kawan aku yang bakal bergelar isteri.. **now da rasmi jadi isteri** hehee..

mine!2440

hasil setelah di make up.. cantikkkkk sgtttt.. =)

dlm kol 10.10 camtu, ktorang sume da gerak ke masjid.. coz majlis akad nikah akan dibuat kat masjid kota damansara.. area umah kakak ekin..

smpai kat sana, rombongan belah lelaki da ada.. so just letak2 barang hantaran kat tengah2 masjid tue jer..

then tunggu smpai tok kadi yang nk menikahkan diorang smpai.. dlm kol 10.35 cmtu lar tok kadinya smpai..

mine!2447

saat menanti diakad nikahkan.. hehhehe.. confirm ko berdebar giler kan al.. huhuhu..

cm biasa lar kan, sblm start akad nikah tue sume, of coz ada mukadimah dari tok kadi.. tapi tok kadi nie mmg sempoooooiiiiiii..

sblm akad nikah yang betul2 pnye, kan ada yang mcm rehearsal kan..

so bila al buat yang rehearsal tue, of coz lar dia jawab ‘aku terima nikahnya nurul ashikin bt abu samah dengan mas kahwin RM300 tunai..’

boleh tak bila da habis jwb mcm tue, tok kadi tue ckp ‘tunai tue sbb terang2 yer.. jgn jadi ‘tonite’ plak..’ hahhahaha..

owh, lupa plak.. ekin sah bergelar isteri kepada al dengan sekali lafaz sajer.. =)

mine!2449

nie masa batalkan air semayang..

mine!2451

holoholoholo.. seboleh2 dia nk cium dahi ekin tau.. mana lar nk cecah ke dahi kan kalo da pakai tudung cmtue.. heheheh..

mine!2453

penyerahan mas kahwin..

da settle sume2 kan masjid, terus gerak balik umah utk majlis bersanding plak.. coz 2-2 majlis nie dlm hari yang sama..

mine!2460

tema utk majlis bersanding, serba putih.. cun gilerrrrr okeh!!

pic time bersanding aku tarak.. huhuhu..

anw, congrats my fren.. smoga kekal hingga ke akhir hayat!! selamat memulakan hidup yang baru.. cpt2 bagi ktorang nie anak sedara okehhhhh!! hehhehe.. =)

SELAMAT PENGANTIN

BARU EKIN & AL!!

3 comments:

HarLisz said...

so sweet...ekin serba putih..suci sgt...cantik...

yaTy ♥ said...

setujuuuuuuuu!!
cntik bangat..
hehehe..
=)

beti said...

sgt suci.......sweet gle ekin