June 8, 2010

Astro Byond PVR @ MidValley..

hari sabtu last week sgt sronok.. sbb nye pegi support kak red kat MV..

tapi aku smpai lewat skit lar.. kol 3 cmtu.. da kunci jam sesiap nie kol 8.30, konon2 nk join lar yang dari pkul 10 pagi tue, skali amek ko, kol 9 lebih baru sedor.. hehheh..

owh, aku mmg ada masalah nk bgun.. alarm aku bnyi ayam berkokok mcm nk wat aerobik pn aku tak bngunr.. ekin yang tdo blik lain pn leh bngun.. hihihi..

sudahnya aku kuar saing ngan ekin.. tapi singgah g wedding kazen tunang dia dlu kat Subang.. aku stay dlm kete jer.. sblm g wedding tue, ktorang siap prung prang bersilat kat dpur.. hehee..

okeh, meh smbung cite kat MV.. ktorang smpai MV tue, terus g parking, sib bek sng nk dpt parking.. tak yah pusing2 byk kali.. our luck lar kan!

msuk MV terus tuju kat tmpt event astro nie..

mine!2217

kertas2 yang bertampal tue sume adalah kertas2 yang merayu undi yer.. cm pilihanraya plak kan siap merayu undi.. memasing berbalas2 kata kat paper putih tue.. so funny okeh..

owh, sblm terlupa 4 org blogger yang terpilih utk event astro byond PVR nie adalah Kak Red, Beautiful Nara, Michael n Eiling.. masa aku smpai nie aku da ketinggalan beberapa task jugak lar.. but smpt tanye ngan kak ayu sape yang leading.. then kak ayu kata, so far RM yang leading..

wah, caya lar kak red!! padahal sblm kuar umah tue aku smpt gak bukak twitter, n terperasan sape tah update points.. tapi time tue RM ketinggalan..

1st task yang aku terlepas, kak red ada publish kat blog dia.. pasal readers kena drop comment yang menyokong RM.. tapi aku tak smpt nk drop komen, coz time tue ngah bersilat kat dapur kan.. =p rugi betul!!

tapi 2nd task yang readers kena bantu aku smpt join.. kali nie pasal soalan2 tentang astro byond PVR.. ada 3 soalan.. so kena lar jawab.. gigih memasing carik jwpn.. time nie gak aku apply utk mobile internet for 1 day.. hehhehe..

mine!2220

then ada task lain jugak.. kali nie bloggers yang terpilih nie kena carik program yang sedang ditayangkan dlm byk2 siaran astro yang ada time tue.. then kena rekod kan.. masa akan diambilkira..

mine!2221

Eiling adalah peserta yang pertama.. kak red plak terus laju je bukak buku astro tue.. hafal channel kak red eh?? hehehe..

mine!2223

mcm kak red, dia kena carik siaran yang tengah tayangkan Batman..

so, sama ada channel kartun or movie je lar kan..

mine!2224

Beautiful Nara plak turn last skali.. laju okeh dia carik channel.. dia kena carik siaran sport.. =)

da settle yang nie, bloggers sume blh rest kejap..

time rest nie lar mcm2 gelagat yang korang leh tengok..

mine!2226

tengok je lar BN nie hah, yang tak habis2 merayu undi.. siap wat muka n ayat kesian lagik tue..

tapiiiiiiii confirm lar ada balasan dari kak red kan..

mine!2225

hah, nie yang kak red reply.. tak tahan tue.. siap bro sirman tolong pegang n up kan lagik tue.. hehehe..

mine!2227

lepas tue ada task yang dia mintak supporter gantikan tmpt bloggers.. means duduk kat sofa bloggers lar.. yang nie pn amek kiraan masa jugak.. untuk kak red, kak yan yang jadi wakil.. pergh, mmg laju je dia terus smpai kat sofa tue.. kak red bangun je, tengok2 kak yan da duduk.. bak kata kak ayu adalah dlm 2 langkah je kot.. heehe..

mine!2228

last task adalah berebut remote control astro tue.. part nie mmg kelakar tak ingat sungguh.. mcm2 aksi ada.. mmg gelak sakan ktorang time menyokong kat tepi tue..

mine!2229

see, kak red da get ready nk p terkam itu remote control.. hehhe.. meja tue sume siap tolak ke tepi..

eh, aku ada rekod video time diorang berebut remote nie.. bila tengok balik mmg gelak terbahak2.. tunjuk kat kak red pn dia bantai gelak.. siap tak ngaku yang tue dia.. hihihi..

nnti aku upload ye.. utube wat hal lar plak.. =)

mine!2236

da settle sume task tue, ada lar performance show dari sape tah, aku pn tak bape ingt da.. heheh..

da settle sume performance tue, keempat2 bloggers dipanggil ke pentas.. time nie lar nk umumkan pemenang.. sorang pemenang je yang akan bwk pulang astro byond PVR nie.. mmg untung lar sape yang mng..

mine!2240

ini lar pemenang nye.. REDMUMMY!!!

caya lar kak red.. tak sia2 tergolek sume kan.. berbaloi lar usaha kak red yang habis-habisan nk mng.. sgt bersemangat utk menang, especially masa rebut remote tue..

ater, task yg tue jadi penentu kan, point utk task tue pn bykkkk..

mine!2244

the winner with the others

sgt seronok tengok event2 mcm nie.. wpun tak dpt datang dari pagi.. dtg sparuh event je pn da cukup happy.. eh, ramai gak yang dtg support RM.. tapi yang gigih datang dari pagi tak lain tak bukan kak lyn n abg jai..

then ada jugak kak ayu, kak yan, neo, kakak pink sape lagi kalo bkn kak maya, eyriqazz and few others.. around kol 6 lebih gak lar baru event nie habis.. settle event tue, kak red blanje makan mcd.. tapi time kat mcd nie aku tak snap pic.. coz bateri hp da low.. hehehhe..

btw, congrats to Red Mummy n tq so much for the treat kak!!

=)

4 comments:

oMe aNaT said...

sikit pun aku xfhm bai citer ko nih..huk3..aku cuba memahami jgk ape yg korang dok buat..tp e2lah..xfhm2 jgk..hik3..=p

yaTy ♥ said...

ko g masuk kelas pemulihan lar farah..
tulis bhs melayu pn tak paham gak ker??
hahahah..

Anonymous said...

senang je nak pahamkan :)


love u yaty!

Redmummy

yaTy ♥ said...

luv u too kakak!
=)