June 24, 2010

Lukis2 Inai Smpai ke Shah Alam..

hari jumaat last week, ktorang kuar gak dari umah akak ekin..

ceh, bunyi cm kena perintah berkurung jer.. hahahha..

yer lar, org kan dok pesan, nk jadi pengantin takleh renyah2 sgt kan.. dok dendiam jerk kat umah kan.. tapi dsbbkan ada few things lagik yang tak settle, terpaksa lar bakal pengantin nye ikut kuar skali..

memula g giant kota damansara dlu.. ktorang settlekan bab sirih junjung.. suh florist kat situ je buatkan.. tapi masalahnya, ktorang kena p carik daun sirih.. coz dia takde stok daun siriih..

punya lar berpusing kat area situ kan mencarik kedai India yang ada jual daun sirih.. da lar ktorang mmg tak familiar ngan area situ.. men redah jer..

pusing pnye pusing, tak jmpe2 gak daun sirih nye.. so, ktorang plan g wat inai yang ukir2 kat tngan tue dlu lar.. tapi sbb tak tau kat kota damansara nie celah mana yang ada, aku suggest pegi kat tesco shah alam.. coz aku penah nmpak kat tesco shah alam ada wat inai yang ukir2 nie.. tapi masalahnya aku tak ingt kat kedai yang mana..

call my sis, tapi dia pn tak tau.. dia balik tnye aku ada ke kat tesco tue.. ceh, mcm aku plak yang slama ni duk kat shah alam kan..

sudahnya aku msg kak lyn.. hahhaha.. tak memasal je libatkan kak lyn.. sib bek kak lyn tnye kan ngan mmber dia.. thanx a lot ya!

so, akhirnya jmpe gak kedai yang wat ukir2 inai nie..

mine!2424

kat tesco shah alam.. betul2 berhadapan dengan JM Beriani nie..

mine!2423

nie lar gerainya.. selain dari inai2 tangan dia, mcm2 lagik yang jual kat sini.. pling byk perfume lar..

mine!2430

mine!2426

mine!2425

tangan ekin mak cik yang baju hijau tue yang ukir kan.. kaki dia plak budak baju biru tue yang ukir kan.. tapi yang budak nie buat kurang skit lar seni dia.. bunga dia mcm men tarik2 jer.. tak terbentuk.. kalo kat tangan, cantik je mak cik tue bentukkan bunga nye.. =)

aku ngan marniey tak tunggu smpai habis pn.. ktorang g nek atas carik barang skit.. heheh..

bila ktorang turun smula, tengok2 cik kak nie da settle berukir inai sume..

mine!2431

nie hasil kat tangan ekin..

mine!2432

nie plak telapak tangan dia..

tapikan, mak cik sorang nie mmg tak reti duk diam lar.. betul wei.. ada je dia nk buat nnti.. kalo korang tak caya, tengok pic bwh nie..

mine!2433

hah, tengok lar.. sluar jeans dia pn berinai sama mcm empunya badan gak.. hehehhe.. boleh tak dia pnye leka tengok akak lagik sorang berinai mcm dia jugak, dia p letak telapak tangan dia yang da berukir inai tue kat paha..

mau nye tak melekat inai tue kat sluar kan.. tue yang pic telapak tangan dia kat atas nie da comot skit.. hehehhe..

mine!2434

ya ammmpuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!! kwan sape nie berkaki ayam kat depan tesco shah alam nie??? hahhahah..

okeh, da tak leh kutuk lebih2.. kang tersedak plak orang ngah berhoneymoon kan.. muahahhaha!!

**kak servis kasi kaw2 pnye okeh!!! ktorang sume nk anak sedara cpt2.. matik lar aku dia blik honeymoon nnti.. =)**

9 comments:

Lyn Yusoff said...

Nasib baik ade..
klu tak korang pusing lah satu kota damansara tuh.. hahahha...
cantik dia ukir...
simple n nice...

yaTy ♥ said...

tue lar pasal kak lyn..
sib bek jmpe..
cukup2 lar mengagau carik daun sirih tue..
mmg dia plih yang simple jer pn..
xmau penuh sgt coraknya..
heheh..
=)

Anonymous said...

aku xleh bellllaaa btol la tgk ** ko kt bwh tu...hhaha..sgt tepat dan padat pesanan tu..haha

yg benar, beti..hihi

yaTy ♥ said...

hahaha..
ko ingt hari2 ke leh wat pesanan penaja mcm tue??
msim2 tertentu je tau..
=)

cik syahira said...

assalamualaikum yaty.

hahahahahha.
nak gelak jap..
cerita pasal inai ni, teringat last year. suka betul pakai inai.
baru hilang separuh warna dah pakai inai lg.
ada satu masa ni, pakai la sblm tidur.
bangun pagi terpalit inai kat hidung.
dua tiga hari gak la kena gelak.
cisss!

yaTy ♥ said...

wslm syahira..
sama lar..
yaty pn suka pakai inai..
tapi yaty suka pakai tangan kiri jerk..
hehheeh..
okeh, inai melekat kat hidung tue mmg funny okeh..
da lar tak boleh nk hilang kan..
takpe lar, wat penyeri..
tak gituw??
heheheh..

~cikinot~ said...

woi..ptt ler aku tsdak jerk kt sne...upe ko ngmpat aku yerk..ko jgn rso..srvis terbik aku bg nie,...wakakakakakakakaka..

Anonymous said...

bestnyerr, memang ngah cari nak inaikan kaki n tangan sebab dah nak kawin, dia inaikan sekali kan, bukan ukiran saje kan? bape rm ek?

yaTy ♥ said...

anon,
yang nie ktorang g buat yang ukiran nye jer..
inai kat jari tue ktorang pakai sendiri..
harga depend pd corak yang kita nak tue..
paling minimum RM10 utk sebelah tangan..
tapi rasanya kalo nk suh dia inaikan jari skali pun boleh jugak..
cuba lar pegi tesco shah alam tue..