June 7, 2010

Masak Lagiiii..

2 minggu g kursus, 2 minggu lar tak pegang sudip ngan kuali sume kan.. asik pegang sudu n garfu jer..

jadinye bila da ada smula kat putrajaya, projek memasak jadi mcm biasa jugak lar smula..

tapi last week 2x je ktorang masak.. lain hari sme makan luar.. coz da ada hal kat luar yang nk kena uruskan.. tue pasal makan luar terus..

jom tengok pe yang ktorang masak last week..

mine!2141

ayam goreng..

mine!2140

tom yam merah..

2 menu nie ktorang masak hari selasa kalo tak silap aku.. plan nk masak tom yam putih.. da beli bahan sume, skali boleh plak perencah utk tom yam tue tinggal utk tom yam merah jer.. utk tom yam putih da ilek pocik!!

nk tak nak beli gak lar perencah tue.. masa mula2 masak, mcm2 ktorang rasa.. kurang itu lar, kurang ini lar.. mmg tak kena lar ngan ktorang yang suka tom yam putih kan..

skali bila da pekena ngan nasi, baru okeh rasanya.. sib bek menjadi.. tapi tom yam putih ttp pilihan hati..

mine!2184

ketam masak smbal..

mine!2183

sayur brokoli + fishball..

nie plak menu ktorang hari jumaat.. aku n ekin g beli bahan kat pasar tani.. smbil2  beli bahan utk masak nie, ktorang tmbah gak ikan bilis n kentang.. tue lauk wajib ktorang if malas or tak tau nak masak ape.. heheh..

smbal ketam tue gile pnye pedas.. aku rasa sbb cili dia lar kot.. len kali tak leh da beli cili brand tue.. rasa dia pn kurennggggg gak..

=)

3 comments:

Farid MOFASAD said...

yum yum!!!

sedap!!!!

nak!!

tolong hantar ke rumah saya boleh??

hahahahaha


>>___________<<


...



MARI SERTAI KEMPEN KAMI BLOGGER PICISAN MENENTANG KEKEJAMAN ISRAEL!!

yaTy ♥ said...

mmg sedap..
tapi tak leh anta umah awak..
ktorang da makan kasi licin..
=p

yaTy ♥ said...

mmg sedap..
tapi tak leh anta umah awak..
ktorang da makan kasi licin..
=p