February 12, 2010

Monthly Check Up 4 My Sis..

ari sbtu lepas, aku ikut akak aku g wat monthly check up dia..

skang nie dia wat check up kat klinik & klinik kesihatan gak..

swasta n gomen, 2-2 ada.. t pape hal sng nk refer.. =)

kali ni pnye check up kat klinik Ajwa.. klinik nie mmg dari mula dia pregnant, dia wat check up kat sini..

time nie da msuk 6 bulan da dia pregnant.. n doc timbang, berat dia naik 3 ke 4 kg dari yang sebelum nie.. sah2 lar dia kuat mkan kan, kalo tak naik berat aku tak tau lar.. hihihi..

berat bby dia baru 900++ gram.. kocik nye ko sygggg.. cpt2 besorr ek.. =p

disbbkan berat dia naik byk sgt, doc nk check lar kandungan gula dlm badan dia sume.. kot2 nnti ada diabetes ke ape kan.. jadinya bila dia kuar tue, nurse kat luar tue bagi lar dia minum air gula 1 cawan..

tue lar air gula yang dia kena minum.. nasib dia baik okeh.. air gula biasa yang wane putih kat klinik nie da habis.. so nurse kat situ bancuh yang ada perasa skit.. tapi dia pnya sukatan kena tambah lebih skit lar dari yang biasa..

yang akak aku dpt nie, perasa blackcurrant.. bau dia pn bau blackcurrant.. so takde masalah lar kalo nk minum bgi habis pn kan..

nurse kat situ siap bgtau kalo yang putih tue mmg org susah nk habis kan.. sbb ape aku tak tau lar.. bukan penah rasa pn kan.. hehhehe..

lepas akak aku da habis minum air gula nie, after 2hrs kena dtg check smula.. tapi dlm 2hrs tue dia tak leh mkan pape lagik lar..

disebabkan dia da breakfast air gula.. turn aku ngan BIL aku plak lar nk breakfast kan.. hahahhaa.. jahat okeh.. ktorang jalan kaki je g Restoran Hakim..

i had this.. roti bakar n teh tarikk.. sodapp oooo teh tarikkk dia.. hihii.. =p

aku siap pesan kat pekerja Restoran nie..

nk roti bakar 1.. roti tue kasi garing tau.. ari tue i order roti bakar tak garingg.. yang nie nk garing2!!

ngangguk kepala je org yang amek order tue.. sib bek yang smpai tue garing jugak.. kalo tak mmg aku tangggg skali!!!

BIL aku lak order tosai.. yang dia plak tak mau tosai garing.. skali smpai garing gak.. makan je lar yer.. hehehhe.. =p

nie lar rupa org yang tak leh nk makan pape.. stakat dpt tengok org len makan jer.. hihihi.. monyok gilee..

BIL aku plak menyakat tak habis2..

eh, sedap nie yang.. nk rasa tak??

lagik lar monyok akak aku kan..

last2 akak aku dengki balik.. BIL aku mkn tosai cicah ngan kuah kelapa yang warna putih tue.. yang kuah lain tue dia tak sentuh pn.. siap mintak kuah kelapa tue dlm piring lain.. akak aku lak tak puas ati dia g amek tosai BIL aku, dia g cicah ngan kuah kari.. nk tak nak BIL aku kena lar mkan gak.. hahahha..

padan muka.. nk menyakat org, sendiri kena balik..

=p

6 comments:

m Y r a said...

haha..sgt sian kt k.fiza..tp part die knekn jamal blik mmg klako..cm bdk2 la dorg ni..

yaTy ♥ said...

hahah..
2-2 org tue kan cm kanak2..
ada ank nnti tak tau lar kecoh cmne..

Umi said...

sis yaty dah berapa bulan pregnant? anak sulung, ye?

yaTy ♥ said...

kak umi..
my sis da masuk 6 bulan lebih..
due dia pertengahan bulan 5 nnti..
yup, 1st baby..
1st ank buah for me..
=)

Umi said...

oo.. ptt la, xcited... :)

yaTy ♥ said...

hahahha..
tue lar pasal kan..
yang nk jadi mak cik nie pn excited gak..
=)