February 24, 2011

Toys & Penangan Upin Ipin

hari jumaat aku tak balik umah akak aku.. da abis training futsal pun kol 10 lebih kan.. so, akak aku suh balik hari sabtu jerk.. owh, ari jumaat masa lunch hour tue aku g the mines ngan ain.. so ada 1 stall jual mainan budak2.. ain belanja beli kereta mainan utk miqhael..

IMG02708-20110219-1328

IMG02709-20110219-1328

ini keretanya… comelllll.. boleh tarik tali kat belakang dia tue nnti baru kereta nie bergerak..

aku tunjuk kat miqhael.. terus dia amek.. pastu aku nk amek smula nk tunjuk cmne nak main, boleh dia xmau bagi..

eh2 ko.. mcm reti je nk men mcm mane kan..

IMG02705-20110219-1320

bawah meja nie adalah favourite port dia okeh.. agak2 da membosan ngan mainan dia.. menonong je merangkak ke sini..

skang nie segala extension tue sume da selamat akak aku angkat letak atas kabinet tv..

yang kelakar kan, dia masuk muat tau.. pastu bila dia nk duduk tegak jer, sure kepala dia terhantuk kat meja tue.. nk bangun je terhantuk.. hahaha.. tue yang dia duduk membongkok skit..

IMG02707-20110219-1328

skang pun da pandai selak2 buku dia sendiri.. ikut suka dia je nk pegang arah betul ke arah terbalik.. janji buku dia berselak.. hihihihi..

pnye nk bagi dia duk diam kan.. habis sume mainan dia dlam bakul tue ktorang teraburkan.. hah, pilih lar mu nk main yang mana.. tapi sekejap je lar.. pastu kang dia da membosan smula dia pegi lar mana dia suka.. satu hal nk menangkap dia balik..

tue pasal weekend ari tue aku ada tweet pasal dak kecik nie dok kena kepit jerk.. tue pun kena kepit dia ngamuk2.. bila buat suara garang2 baru dia duk dediam.. tapi muka mmg da bengang! hahhahaha..

bila dia tdo, ktorang lar paling seronokkkkkkkkkkkkkkkkkkk!! muahahhahaa..

petang tue da kasik mandi dia, ktorang bagi dia tengok upin ipin..

IMG02710-20110219-1833

IMG02711-20110219-1833

gitu lar rupa dia melayan upin ipin tue yerk.. 1/2 jam punya crita upin ipin tue, 1/2 jam lar dia duk dendiam kat situ.. kalo melasak pun sekejap je lar.. time iklan.. pastu bila dengar smula suara crita2 upin ipin tue, dia mengadap lar smula tv..

terus rasa nk beli vcd upin ipin.. kasik dia tengok jerk.. huhuhu..

=)

7 comments:

HarLisz said...

bijak dah dia..kepala hantuk klu duduk tegak..so dia ddk bongkok..

minat upin ipin..tp bila tgk citer tu kerut2 dahi..hahha tgk ke fikir ni?

yaTy ♥ said...

hahahha..
tau xpe..
pastu gagau x reti kuar dari bawah meja..

kerut2 dahi itu adalah syle millenium okeh!
dia je yg terror..
hahahaha.. aku bantai gelak je duduk sblh dia tue..

HarLisz said...

dah la comey, bijak lak tu..geram tol..

pandai ckp apa dah skg?

yaTy ♥ said...

bab cakap2 nie dia slow skit lar..
tatatatatata..
mamamammamaa..
papapapapapa..
hah, gini2 pnye perkataan je lar dia reti..
tapi kalo ngamuk geram2 tue dia terror sgt!
hihihhi..

~@mOi ~~ said...

amboii!! dah pandai tgok tv dak kecikk ni!

Anonymous said...

utk pengetahuan, mainan ni da rosak..aidil baling kt palong.abs kipas dia da tecabut..huhu.
anak sedara aku semua ganas!!
**along**

yaTy ♥ said...

liza,
hahahha..
ko tunggu turn Ika nnti..

along,
mak aihhh.. baru seminggu kot mainan nie..
hahahhaha, pendek umur terus mainan nie..