February 18, 2011

Kereta oooo Kereta

last week, ada sehari kalo tak silap yang aku terpaksa amek EL.. gara2 keter pnye prob.. bonet depan tue dia tutup tak rapat.. so risau lar kalo aku tgh memandu kang, buatnye ternaik bonet tue, x memasal je pecah cermin keter..

IMG02615-20110208-1328

so kena kasik welding kat area tue.. sbb besinya da patah skit.. sib bek tmpt nk wat welding nie dekat je ngan umah akak aku.. eh, dedua amek EL yerk.. huhuhuhu..

IMG02616-20110208-1400

settle welding tue sume, terus p tesco.. carik barang dapur.. tapi sblum tue g isi perut dlu kat The Chicken Rice Shop.. miqhael tak ikut pun.. ktorang tinggalkan dia kat umah mak cik tue..

pastu time makan nie, dedua teringat budak kecik yang kena tinggal tue.. hahhaha..

pastu kan.. ari isnin ari tue aku perasan yang tayar depan belah driver tue mcm kurang angin.. so balik keje gigih lar aku p pam tayar.. okeh, berjaya! dia kembang smula.. ari slasa da cuti maulidur rasul..

hari rabu balik keje tue pun aku perasan lagik tayar depan tue kurang angin.. pegii lagik pam.. sbb aku belek2 tak nmpak ape2 pun.. skali ngam2 parking kat umah, baru lar nampak.. rupa2nya ada skru terbenam kat tayar tue..

IMG02683-20110217-1602

jadinya semalam aku telah melarikan diri sekejap dari ofis.. hehhehe.. sib bek bos cuti.. memula ingt nk g kat desa pinggiran jerk.. pastu tukar destinasi.. kak wati bawak g kat dengkil..

IMG02684-20110217-1602

sekejapan je okeh cina nie buat.. aku parking kat dlm kedai tue, baru duduk borak sekejap ngan kak wati, terus leng chai nie kata da siap.. hahahha.. tak smpai 10 mins pun..

IMG02685-20110217-1603

nie lar skrunya.. tak kat mana yang aku terlanggar tah.. mesti masa kat hi way kot.. dari mana lar ko dtg kan skru.. hehhehe..

RM5 jer kena caj.. owh, aku suh lenchai tue cek angin 4 4 tayar sekali harung gak.. alang2 da smpai kedai tayar kan..

settle sume terus balik ofis smula.. sib bek lar dengkil ngan putrajaya dekat jerk.. ikut presint 20 sana..

tau tak ada ape kat presint 20 tue?? hhehehe..

=)

8 comments:

Me said...

saye tauuu!!!hahaha
mungkin kte bakal berjiran di sane satu hari nti..tp xtau la kalau ko nk balik johor..aku nk kt ampang je..hehehehheheh

Me said...

saye tauuu!!!hahaha
mungkin kte bakal berjiran di sane satu hari nti..tp xtau la kalau ko nk balik johor..aku nk kt ampang je..hehehehheheh

Me said...

eh..aku gurau2 je tau..jht tol mlt skang..hehe..moge kte sume diberikan kesehatannn olehNYA..amin

Me said...

eh..aku gurau2 je tau..jht tol mlt skang..hehe..moge kte sume diberikan kesehatannn olehNYA..amin

HarLisz said...

ala..kata la ko nak melawat endon kan..kan kan?

yaTy ♥ said...

bet,
hahaha.. tau takut yerk..

=)

lis,
ala.. tak tau lar yang mane 1.. which one eh??

HarLisz said...

Nanti kita g ziarah nak? sambil cari la mana 1 dia punya kan..hehe..bwk bet sekali kan..mulut jahat kan..meh sini kita angkut dia..pastu tgl kat situ..

yaTy ♥ said...

lis,
pmpuan tue mmg wajib bwk..
org pertama yg aku seret bwk g p20 tue..
mulut melaser jer kan..
hahahha..