November 29, 2010

BBQ Nite Turn Up To Kenduri Kesyukuran =)

malam hari raya haji tue da buat BBQ.. then esoknya plan utk buat lagik skali.. tapi kali nie yang proper skit lar.. so boleh panggil jiran2 terdekat kan..

plan pnye plan, jadi jugak.. so perap lar smula daging2 tue sesiap.. daging fresh kan, perap tak smpai 24jam pun da meresap rasanya..

then tgh hari nye tue, ktorang keluar pegi JJ.. saje jalan2.. balik dari JJ tue, tetbe ibu aku ckp ayah aku suh wat kenduri kesyukuran skit.. sempena najwa dpt 5A..

da tukar program, on kan aje lar.. lagi pn bagus jugak kan.. bagi smngt kat dia.. huhuhu..

mine!3487

so dkt2 kol 7 mcm tue adik2 ngan BIL aku da prepare tmpt BBQ nie.. kali nie bukan daging je yang ada.. kte tmbh sotong ngan udang skali..

mine!3467

mine!3470

lepas isyak mcm tue, jiran2 yang dijemput pn da dtg.. tak ramai pn lar.. coz kte jmput yang dekat2 je kan.. nie pun ada gak yang tak dtg.. xpe lar, rezeki utk sape2 yang dtg lar yerk..

mine!3480

selesai baca doa sume2 tue, time utk wawa potong kek dia..

nie kre kek 2 in 1.. sempena dpt 5A skali harung ngan bufday dia.. sila abaikan perkataan kat kek tue yerk.. kedai kek nie tak lulus BM dlu.. padahal kte da siap2 tulis kat kertas nk ayat ape kan, stil gak salah..

mine!3488

settle potong kek, masa utk makan2!! hehehe.. bagi ruang org lelaki amek dlu..

mine!3499

mine!3500

antara menu yang ada, asam pedas daging + tulang, kuah asam utk cicah daging bakar tue sume, daging bakar + udang bakar + sotong bakar + sayur buncis goreng + bubur pulut hitam + karipap + kek + tembikai..

hah, nie yg aku ingt.. hehhehe..

owh, daging bakar, udang bakar n sotong bakar mmg laju giler habis.. dpt plak cicah ngan kuah asam kan.. mmg terbaik lar yerk..

mine!3478

time org sibuk2 kat luar, aku kat dlam umah kasi ini budak kecik minum susu.. tue bju aku yang basah skit tue, dia pnye keje lar menghisap baju sementara nk dpt susu botol dia..

susu botol dia minum kalo org lain yang bagi yerk.. kalo akak aku bagi, nan hadonya dia nk minum..

mine!3498

susu habis tpi dia tak nak tdo.. hah, tak nak tdo moh lepak kat luar yerk..

pantang aje dia nmpak lampu kamera kat hp tue.. laju je pandang..

baju melayu yg dia pakai nie, aku rasa boleh dia boleh pakai smpai umur dia sethn lebih kot.. mmg besar.. hehehe..

ble jiran2 da balik, sesi utk mengemas rumah plak.. mlm tue jugak settle kemas.. bsuh siap2 pingan kat depan, msukkan dlm besen sume.. then da settle sume baru angkut simpan kat dapur..

sronok bile sekali sekal wat mcm nie.. leh rapatkan silaturrahim ngan jiran tetangga..

=)

2 comments:

Me said...

yati...sedapnye bubur pulut itam....:(

yaTy ♥ said...

mmg sodap..
kalo sejukkan dlm peti ais, lagik nyum nyum..
=)