July 7, 2010

Operation 4 My Ibu..

ibu pnye operation mmg da book tarikh doc.. dpt tau pasal ketumbuhan dekat rahim nie pn masa ikut my sis wat check up utk miqhael ngan doc.. then ibu nk wat ujian paps smear tue gak.. actually before2 nie da penah wat gak.. da 2 or 3 kali ibu wat.. tapi resultnya doc kata takde pape..

so, masa yang ibu pegi umrah dlu pn da rasa skit2 gak.. blik sini, masa arwah nenek meninggal last year pn ada gak buat ujian nie ngan doc kat klang sana.. tapi tue lar, jwpn sama gak..

sib bek masa wat kat Regency Hospital nie, doc dpt detect.. kalo tak smpai ke sudah tak tau langsung kan..

mine!2576

so, da settle kenduri miqhael ari sabtu ari tue, ari ahad tue mmg ktorang 1 family berkemas segala periuk belanga sume lar.. kasi clear awal2.. yang mana patut dipulangkan, pulangkan time tue gak..

ktorang gerak g regency hospital nie dkt2 kol 8 gak lar..

mine!2580

smpai hospital jer, terus g tmpat emergency tue.. wat registration ka situ sume.. bab2 registration nie, along aku yang settle kan.. aku menempel kat tepi sajer smbil2 layan miqhael tue.. hehhehe..

mine!2581

da settle registration sume, ktorang naik ke tingkat 2.. utk masuk blik wad.. ibu amek wad yang duduk 4 orang.. atleast nnti riuh gak lar if ada org lain kan..

skali msuk2 wad je mmg ibu aku sorang jer.. hahaha..

then staff nurse kat situ terus lar amek segala rekod2 yang berkaitan.. cucuk jarum kat tangan siap2 utk hari operation sume lar.. amek darah segala bagai..

then masa hari operation (isnin) patutnya operation ibu pagi dalm kol 9 or 10.. tapi diorang tunda ke pukul 1.00 ptg.. coz doc ada hal urgent.. so, sbb delay operation utk ibu tue, aku ikut lar my sis n BIL aku blik umah dlu.. diorang dtg pagi tue dlm kol 9.. so, ktorang masa nk blik tue ckp lar..

nnti ktorang dtg smula dlm kol 12 lebih.. ibu nk msuk operation room tue kol 1..

xpe lar.. kemas dlu pape yang patut kat umah tue.. dtg ptg nnti je terus lepas da habis operate.. dtg awal pn nk wat ape jer, ibu kat tmpt operate nnti..

da ibu ckp mcm tue ktorang okeh je lar kan.. so blik umah tue kemas pape sume2, beli lauk utk mkan siap2 then lepak lar tengok tv.. aku siap bukak cite my name is khan lagik..

skali kol 1 tue tepon umah bunyi.. akak aku yang jwb..

bla.. bla.. bla.. bla.. letak tepon..

sape long?

nurse hosp tepon.. ibu nngis.. dia nk jmpe anak2 dia dlu sblm msuk bilik operation..

laju2 lar ktorang siap terus kuar.. sib bek hosp ngan umah dekat je kan..

smpai2 hosp, g kat wad, tapi nurse ckp da tolak ibu kat tmpt operation, cume lum msuk dlm je lagik.. so, turun lar g tgkat 1 plak.. g jenguk ibu dlu.. borak2 jap, bagi kata2 semangat, then nurse tolak dia masuk.. ktorang pn gerak blik.. kuar dari operation pnye tmpt tue, terserempak ngan doc yang akan operate ibu.. so smpt lar tnye pape yang ptt.. then doc target dlm sejam or sejam 1/2 cmtu lar.. so ktorang terus blik umah..

mine!2589

ptg ktorang smpai smula dlm kol 4.. ibu da ada kat ward.. tapi tak berapa nk sedar sgt lar.. alhamdulillah operation berjalan dengan lancar..

owh, masa ngah wat operation nk buang uterus ibu nie, doc dapat kesan ibu ada apendiks gak.. so, doc buang skali harung..

mine!2594

time mlm mmg ibu tdo je lar.. diorang mmg bagi ubat tdo.. plus ubt bius pn tak hilang lagik kan.. just bukak2 mata then pejam lena smula.. cm2 je lar..

jiran2 n sedara mara dtg melawat pn, ibu tak berckap sgt lar.. stil bwh pengaruh ubt sume kan..

mine!2592

bapak lar tinggi sgt tv dia kan.. kalo bring atas katil mmg syok lar tengok.. yang duk kat kerusi nie hah, jenuh nk mendongak.. hehhehe..

smpat lar aku layan sesorang cite p ramlee mlm kelmarin.. hehehhe.. owh, tv sorang satu kat bilik nie.. so, ikut suka lar nk tengok cite ape kan.. sib bek mlm kedua kat hospital nie, wad ibu aku ada org yang msuk.. tapi 1 mlm je lar.. tgh hari smlm sume da kluar.. so tinggal lar aku ngan ibu berdua jerk.. hehhehe..

anw, thanx a lot pada sedara mara & jiran2 yang dtg melawat.. also pada korang yang doakan utk ibu.. thanx yer..

owh, nnti aku tunjuk ape hasil dari pembedahan tue yerk..

2 comments:

oMe aNaT said...

klu swasta mmg tv nye letak tinggi2..e2la gunanya tv ltk tinggi utk pesakit..bkn utk visitor..he3..tp mmg best la klu dok spital swasta..e2pun bosan lg..pdhal HBO pny channel pun ade kn..huk3..yg psti dok kat spital xbest langsung..

yaTy ♥ said...

hahahha..
mslhnya yg jadi pesakit tak tengok tv pn..
kena ubt tdo je kan..
yg menjaga nie yang jenuh mendongak.. sib bek ada rest chair.. sdp je aku landing rest chair tue smpai yang last..
=)