March 30, 2010

Ke Balai Polis

halluuuuu…

still remember pasal entry nie??

mine!1509

nie lar kad perakuan nikah & my kid yang aku terjumpa tue..

actually kalo ikut kan aku tak perasan pn, tapi kebetulan masa lalu lepas pegi beli air milo kat area perbadanan tue, masa smpai kat dpn kedai kek citra klasik tue, aku terperasan benda warna pink..

then bla aku amek tengok baru lar aku tau tue sbnrnya mykid.. pastu baru aku perasan kad warne hijau tue.. so aku amek lar 2 2 skali.. takkan nk biar kan kat situ plak kan.. masa nk amek tue, aku tengok gak keliling kot2 ada org yg baru lalu kat situ.. tapi nan adooo..

mesti orang nie tercicir kad2 nie masa bukak purse..

pape pn, kad nie dedua da slamat aku anta ke balai polis.. nk aku carik ikut alamat pn, 2 2 kad tue alamat N9.. so better anta ke balai polis..

kot lar ada kwn sesapa yang ada terbaca nie, boleh lar bgtau yerk.. boleh g amek kat balai polis putrajaya.. aku tak sure sama ada kad2 nie da dituntut or blum.. coz masa aku serahkan kat balai polis tue, polis tue ada amek contact details aku.. dia ckp kalo ada org dtg tuntut, diorang akan call aku bgtau..

tapi smpai skang xda pn aku dpt call ape2.. harap2 da dituntut lar yer.. dokumen penting tue.. nak2 plakkad perakuan nikah tue..

eh korang, dokumen2 penting nie, korang jaga bek2 lar yer.. simpan lar kat tmpt yang selamat.. if letak dlm purse, make sure tiap kali korang bukak purse, takde lar kad2 yang tergelincir keluar yerk..

careful okeh!

4 comments:

lily lotus said...

aduhai. doc penting plak tu kan..ishk2

yaTy ♥ said...

huhu.. tue lar pasal kak..
harap2 dia g lar wat report kat balai..
leh collect dia pnye kad yang tercicir tue..

F I T said...

oh bagus a gi antar balai.. susah nak jumpa orang cam awak :)

yaTy ♥ said...

tue jalan terbaik Fit..
takkan nk simpan or buat tak tau je kan..
its part of rasa tanggungjwab jugak..
=)