September 7, 2011

1st Syawal!

hokey, meh start cite raya ek.. malam raya mls lar nk citer.. citer yang sama mcm korang jugak.. membizi masak lauk pauk utk pagi raya.. bz pasang langsir.. dan yang paling penting skali bz layan miqhael main pop pop.. hehheheh.. da mamai ngantuk pun dia nk layan pop pop gak..

owh, aku bz dok tampi kacang, dia sibuk cilok kacang nk buat pop pop dia.. sukati je tau budak nie.. da lar dtg men terkam jer.. hihihi..

so tema ktorang adalah kaler purple.. sib bek aku da mmg ada kaler purple.. masa jadi pengapit wedding ain tue kan.. so baju tue lepas cuci, terus simpan utk pakai raya.. recycle sudaaahhhhh!!
ini budak da ngantuk sebenornya.. tue yang muka pun takde mood.. pic pagi raya nie byk kat  kamera BIL aku.. tak smpt aku nk cilok lagik.. so aku kasik update pic yg dari kamera bb aku saje la dlu yerk.. nnti aku update 2nd version di pagi raya plak..
nie masa g beraya umah mak long aku kat seri alam.. sila abaikan pp ktorang berdua yang tembam itu.. aida tembam takpe lar.. sbb dia ngah memboyot.. aku nie yang tak memboyot pun pp kemain lagik tembam.. hahahah..
pastu balik umah smula, masukkan barang2 dlm keter.. terus zass utk balik Melaka.. 2 keter gerak.. BIL aku 1 keter, adik aku 1 keter..

owh, baju kasik tukar baju biasa.. koser lar nk berbaju kurung.. hehehhe.. eh, bukan aku sorang je yang tukar yerk.. 1 family aku tukar baju.. sekali ngan miqhael kecik tue..
cer teka nie list ape?? hehhehe.. ini list kawasan speed trap.. mana tah BIL aku dpt.. so ktorang gunakan lar sebagai panduan.. agak2 da dekat ngan kwsn yang ada dlm list nie, slow kan lar smula keter yerk.. da lepas dari kwsn yang tertera tue, tekan smula minyak dikaki.. heheheh..
nie da masuk simpang nk ke jasin sana.. keter BIL aku da lepas msuk simpang kiri.. keter ktorang je tak lepas sbb keter depan tue skema bebenor.. kuning lagik ko da benti kan..
masa kat umah jb da makan ketupat segala bagai.. smpai umah Mak kat melaka balun plak laksa johor.. nie menu wajib mak ngah aku..
mmg terbaik ar laksa johor tue.. rendang2 yang lain sume aku tak pandang da.. mmg carik laksa johor jer.. kalo nk merasa kenikmatan laksa johor yg sebenar, sila makan guna tangan yerk.. baru lar marvelessssss!! smbal belacan ngan lobak asin tue letak lebih2 skit.. perggghhhh.. tangkap leleh waaa cakap luuuu!!

da habis laksanya, kuah dlm mangkuk tue sila hirup smpai licinnnnn!! mmg gini lar rupa aku makan laksa johor yerk.. orang nk kata buruk lantak pun kata lar.. da mmg aku pnye pesen makan laksa johor sebegitu rupa!

hari 1st ktorang smpai Melaka nie tak g mana pun.. tolong2 kat umah pun.. pas sorang2 datang menjengah nenek aku kat umah..
malam plak ktorang g umah Pak Long aku.. dokat je ngan umah Mak.. owh, kalo sampai umah Pak Long aku, mmg wajib gak mak long aku wat mee goreng!

aku yg tak brapa makan mee goreng sgt pun, bertambah2 bila mak long aku yang masak.. sodappppp!! thumbs up!!

kol 10 kot baru ktorang gerak balik.. smpai umah Mak, ape lagik kan.. msing2 berebut bantal ngan tilam lar.. pastu carik port tido masing2.. sila tido secara berselerak yerk.. port aku tiap kali balik umah Melaka nie, mmg confirm depan TV!! sbb aku je yang layan tv smpai lewat malam.. yang lain sume nnti da membuta sesiang..

owh, pagi hari nnti pun aku lar yang bangun paling lambat.. selagi tak kena pekik, tak reti bangun! hahahha.. itu yang best okeh kalo balik kampung.. pastu berebut nk mandi.. hahaha.. syioookkk ooo men rebut2 nie.. siap Q depan pintu bilik air lagik..

=p

4 comments:

atty's said...

selamat hariraya yaty..
sedap nyer lah nmpk mee goreng tu

kty masa raya pertama pun dpt makan laksa johor yg mabeles

oMe aNaT aMiNuddiN said...

klu mak aku baca entry ko ni mmg nanges dia.. sbb anak dia yg sorg ni jerk yg xmkn laksa johor.. ckp la maveless mcm mn pown mmg aku xmkn.. ngeh3x..

yaTy ♥ said...

kak ty,
slamat hari raya kak!

disebabkan kita bukan penggemar mee goreng, so mmg sodap ler..
hehehe..

yaTy ♥ said...

farah,
rugi nye lar ko tak makan laksa johor..
terbaikkkk okeh laksa johooorrrrr!!
hahahah..
bias sungguhkan dgn 'johor' tue..