May 17, 2010

Perjalanan ke Kluang..

hari rabu, kol 10 lebih aku da kuar umah.. byk tmpt nk kena singgah dlu.. coz ada je benda yang tercicir or terlupa.. hehhehe.. cm org tua jerk.. muahahhaa..

memula g anjung kat parcel E tue.. aku g wat name tag, betty g tabung haji.. da settle kat anjung, singgah CIMB Bank kat MOF tue, betty nk msukkan duit.. pastu dari situ, gerak ke Alamanda plak..

kat Alamanda nie, betty g amek pic yang dia cuci, aku g beli note book japs kat dlm Care4..

mine!1986

then ktorang terus g makan kat foodcourt jerk..

nie je yang aku amek.. mcm nie pn da RM8++.. gile nk mmpus lar harga kat foodcourt nie..

settle makan sume, dlm kol 1 lebih gak lar baru ktorang gerak ke INTAN, Kluang..

mine!1987

cubaan amek signboard yang tak brape nk menjadi.. muahhahaa..

mine!1988

nie je jadi.. ktorang amek exit 244 nie, n gerak ke arah kluang terus.. sib bek lar nk ke INTAN, Kluang nie tak susah sgt jalan nye..

mine!1990

da settle byr tol tue, ikut lar arah kluang yerk.. kang ikut ayer hitam, ada pulak yang p shopping pasu ngan pokok bunga.. tak memasal je slh tujuan nnti.. =)

start dari tol nie, mmg terus je ke arah kluang tue.. smpai lar nnti jumpa sign board belok ke kanan utk ke IKWAS nie..

mine!1991

belok kanan tue pn mmg ngam2 pintu masuk IKWAS terus..

eh, jgn pelik plak eh.. tadi kejap aku panggil INTAN, pastu nie IKWAS plak.. sama jerk.. cume yang IKWAS tue untuk Intan Wilayah Selatan pnye..

smpai kat IKWAS nie dkt2 kol 4.. then terus g register.. pastu dpt kunci bilik.. angkut lar beg2 tue sume nek tangga..

sib bek lar dpt tingkat 1 jerk.. jenuh siot angkut sume barang nek tangga.. Lis pn da smpai melepek kat dinding.. huhuhuhu..

rest kejap, pastu ktorang g bandar kluang mencarik makan..

yang nie next entry yoooo!

c u! =)

4 comments:

cik syahira said...

assalamualaikum yaty.

hi.
syira duduk batu pahat.
dah dekat la tu.
if ada masa free buzz la awal-awal.
boleh syira belanja makan kat batu pahat. wink.

yaTy ♥ said...

wslm syira..
dekat da eh ngan batu pahat??
huhuhu..
yaty free sabtu ngan ahad jer..
tapi nk ke batu pahat tue lar yang tak reti..
=)

cik syahira said...

assalamualaikum yaty.

jalan ke batu pahat senang saja.
around 30 min dr exit ayer hitam.
jalannya lurus saja.
tak ada belok kiri, tak ada belok kanan.
hihi..
if nak beli kerepek best-best ke singgah la.
nnt syira tunjukkan.

yaTy ♥ said...

wslm syira..
owh, da dekat lar eh..
syira drop ur phone no kat sini leh..
nnti pape sng yaty nk call syira..
nnti yaty dlete comment yg ada phone no. tue..
=)