December 6, 2011

Ombak Rindu Oh Ombak Rindu..

herm.. okeh.. moh baca ape aku nk celoteh pasal ombak rindu nie yerk.. malas nk intro panjang2.. hehehhe.. 

smlm 1st day tayangan ombak rindu kan?? so mmg confirm full house sume pawagam ye doK?? aku pun smpai kena melangkau dgn tragisnya ke IOI sana.. itu kisah IOI nnti aku cerita.. skang nie nak cita pasal ombak rindu dlu..

yeeeeeeeeeeeeee.. aku salah seorang peminat novel ombak rindu yang menanti2 kehadiran filem ombak rindu nie.. sgt2 aku looking forward utk movie nie yerk.. 

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aku frust jugak lar ngan movie ombak rindu nie.. betul gak kata Fauziah Ashari.. ada plot yg penting yang dorang x angkt pun dlm movie nie.. hailaaaaahhhhh..

dlm novel mana ada Hariz hampir2 langgar Izzah kat luar pub tue?? takde pun lar.. mmg Hariz masuk dlm pub tue si Kevin terus bawak Hariz kat tmpt Izzah yang time tue da mmg pengsan ke lalok lepas kena paksa minum arak..

pastu x feel okeh babak yang Izzah merayu2 suh Hariz bawak dia kluar dari situ.. kan dlm novel Izzah merayu beria2 suh Hariz bawak dia keluar.. smpai kan orang2 Kevin sume dok halang Izzah, then baru Hariz tergerak nk beli Izzah dari Kevin.. 

awal2 lagik da buat aku potong stim tau.. hilang da feel aku time nie..  kalo baca novel, time nie da meleleh2 da air mata.. tapi bila tgk movie, hampeh.. bergenang air mata pun idok!!

pastu lepas Hariz da bawak Izzah ke umah dia.. shud be kan apartment kan?? kan?? tapi x kesah lar kalo dlm movie ko nk tukar jadi teres ke banglo ke hape ke.. tarak hal.. tapi kenapa lar tak buat part yang Hariz dok tengking Izzah masa mula2 tue?? kan ada satu plot tue bila Hariz datang umah tue, Izzah berdiri tercongok jer.. then Hariz marah dia suh dia bukak stokin Hariz n bawak air utk dia.. terkulat2 Izzah time tue..

sepatutnya pun yang antar barang2 dapur kat umah Izzah cuma Pak Dollah sorang jer.. nie tetbe Pak Dollah ngan Mak Jah yang p hantar.. padahal masa mula2 tue Hariz siap ckp lagik 'hal nie cuma Pak Dollah je yang tau!' hah, cmne Mak Jah leh follow sama?? nie confirm nk potong part yang Mak Jah merajuk sbb nmpak Pak Dollah bwk Izzah p klinik.. Mak Jah jeles smpai lari p umah anak dia kat seremban tue..

pastu yang wat aku ngan marniey angin lagik bila part Mila tue nk jmpe Izzah.. yes dorang ada jmpe sbb Mila nk tau sape perempuan yang bertakhta di hati Hariz.. tapi idok lar smpai si Mila tue bwk Izzah balik ke rumah tnjuk segala bukti yg dia cintakan Hariz..

part yg Izzah smbung study kat Johor tue pun xada gak.. padahal part yang Izzah smbung study kat johor nie pun best jugak.. bila weekend Hariz dtg jenguk dia kat U.. then kebetulan kwn baik Izzah prnh ternampak dia keluar masuk hotel ngan Hariz.. so nak tak nak Izzah terpaksa cerita hal sebenar kat kawan dia nie.. ape ek nama kawn dia nie.. Mus x silap aku.. actually Mus ngan Hariz adalah adik beradik tiri kan..

yang buat air mata aku bergenang pun time yang Izzah kejar kereta Hariz sbb Hariz nak gantung dia tak bertali.. smpai dia terjatuh hingga hampir2 keguguran.. hah, yang nie sepatutnya jadi kat umah family si Mus tue.. tapi sbb nk jimat gamaknya, terpaksa lar buat babak nie kat umah Mak Jah n Pak Dollah..

ending dia pun aku frust jugak tauuuuuuuuu!!! patutnya ending dia kan kat rumah yang Izzah duduk.. ape ke halnya plak yang Hariz p carik Izzah kat kampung?? tak romantik tau tak!! ending dlm novel tue lagik layannnnnn.. huargggghhhhhh!!

byk lagik yg aku tak puas hati sbnrnya.. tapi ckup2 lar aku bebel nie  yerk.. n pada aku lar kan.. dari dorang nak adaptasi novel ke filem.. baiklah dorang buat adaptasi novel ke drama bersiri.. atleast flow dia mmg ikut dlm novel tue.. lagik lar penonton puas hati.. mcm citer #trilogicinta, #noraelena n lain2 lagik..

kalo dari 5 bintang, aku bagi 2.5 je utk movie nie.. pada yang nk tgk movie nie, pegi tengok dlu baru korang layan novel yerk.. ini lar padahnya kalo da layan novel bertahun2 pun ttp ingt jalan crita then pegi layan movie tak dpt nk puaskan hati sendiri.. huhuhu..

pada aku novel #OmbakRindu lagik best dari filem!!

eh, lupa plak... marniey hangin je tengok rupa tudung yang si Maya Karin pakai.. kot ye pun nk gmbarkan perempuan 'kampung' pakai lar yang proper skit yerk.. si prmpuan yang jadi awek si Mail hujung2 tue pun pakai tudung lagik molek dari Izzah.. huhuhu..

6 comments:

oMe aNaT aMiNuddiN said...

tau xpe! aku pown xpuas ati gak.. aku pelik knp org kata dorg puas ati..menci kn.. kte tggu ajelah drama bersiri mcm citer LBS tu.. kn lps tu dorg wat drama bersiri kn..hopefully klu wat drama bersiri biarlah pelakon2nya nnt setanding dlm novel.. baru la aku nk hadapppp tgk citer tuh.. huhu..

yaTy ♥ said...

kan??
aku pun kepelikan bila baca review org lain kata best..
x menepati cita rasa aku langsung!
sib bek lar aku x blah dari panggung mcm cite LBS..
huhuhu..

::misz maney:: said...

hahahahaha..tau takpe..ingat orang kampung skang ni selekeh mcm tu ke..pandai2 je nak gambarkan dgn pakai tudung mcm tuh..orang 'kampung' skg pakai tudung lagi cantik siap fesyen2 lagi..hohoho..

menyampah tgk maya karin :P

HarLisz said...

dah agak mesti terjadi perkara ini..dulu LBS..nasib aku tak baca lagi novel LBS tu..so ok la..tapi ombak rindu ni aku dh baca novelnya..klu tgk sure review aku sama je mcm ko..huhuhu..

ye dan aku pantang bab pakai tudung tak proper tu..klu kmpg pun hagak2 la..org kg lagi ptt elok kot pkai tudung kemas2..

yaTy ♥ said...

maniey,
sbor yang..
si Seha yang muncul hujung2 pun pakai tudung lagik molek kan..
hahahah..

yaTy ♥ said...

Lis,

sib bek ko tak tgk kak oi..
xyh tgk lar..
dari tgk movie, baik baca novel..
lagik feeling wei..
setitik pun air mata aku x jatuh..
cer baca novel.. smpai bengkak2 mata jadinya..