December 12, 2011

Kenapa Tak Merah??

kawan2 aku confirm da tau aku nie hantu inai.. heheheh..

pantang balik jb, bila smpai putrajaya smula, confirm jari kiri dah berinai.. huhuhu..

yeeeee.. aku hantu inai okeh.. tapi aku suka pakai inai kat tangan kiri jerk.. x suka pakai sepuluh2 jari.. n favourite inai aku adalah inai serbuk Haseena tue..

kebetulan balik hari tue, selongkar gerobok kat dapur.. tengok2 ada inai Haseena tue.. terus lar aku bancuh n pakai kat jari kiri.. semangat nie aku pakai dari kol 10 mlm smpai ke pagi esoknya.. dgn harapan jadi lar mcm warna yg aku nak.. sekali kan, orangeeeeeeeeeeeee jerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!! bengang aku tau.. so aku syak inai tue da masuk angin.. hahhaha..

balik dari wedding casper tue, aku singgah kedai kat area umah tue.. carik inai Haseena tue.. tapi tarakkkkkk.. so orang kedai tu suggest aku inai lain.. katanya inai tue akan jadi kaler meraaahhhh!! aku pun beli lar dgn hati yang seronok..

balik tue jugak aku bancuh pakai inai baru tue, then lepak tengok tv dlm bilik adik aku.. masa nk ke JJ Permas tue aku bukak lar inai aku.. yup, mmg merahhhhh.. aku pakai 2 jam jerk.. da merah sgt2..

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. hari isnin last week yang aku balik dari JB tue, korang tengok lar.. warna kat jari tue da tukar ke orennnnnnnnn!!! x suka tau...

so, confirm aku xmau da pakai inai yang baru nie lagik.. x tahan pun warna dia.. yet skang nie pun kat jari aku only orange2 sajer.. xda merah2 da.. kat kuku pnye warna pun da kurang.. sib bek inai tue murah jer.. RM2.50 sekotak..

next time mmg aku carik Haseena gak.. itu yg paling bestttttt!!

eh, moh lar berinai mcm aku jugak.. huhuhu..

=)

7 comments:

HarLisz said...

ok fine sentappppppp

yaTy ♥ said...

ahahha..
namo ar sentap..
nnti aku carik inai yang merah tue ek..
nnti kita wat projek inai k!
=)

~ ika popo ~ said...

hi dear..may I know inai yg oren2 tu brand ape ye kt kotak dier?sy suke yg type mcm tu..sbb pkai yg haseena tu wrne jd kehitaman bile sy pkai..huhu

yaTy ♥ said...

hye ika..
kita x sure lar inai ape yang kaler oren tue..
tapi kita lagi suka pakai haseena..
haseena tu kalo xnk bagi dia hitam2 kat tepi2 jari tue cuba pakai dlm 3-4 jam je..
kita biasa pakai dari malam smpai ke pagi.. heheheh..

~ ika popo ~ said...

ok tq dear..ptt la mase testing semalaman jadi hitam..huhu..ok, kte try ikut tips awk :) nk pkai utk nikah jmt ni..tq 4 sharing awk :)

yaTy ♥ said...

ur welc dear..
anw.. selamat pengantin baru ye..
semoga kekal till jannah..
=)

fatisiti said...

samela, suke pakai inai haseena gak, makin lama makin merah kat kuku, time pakai rase sejuk je..kat kedai india or little india ada inai haseena..tapi once dah masuk angin inai xmerah bila pakai, oren je..saya pun hantu inai jugak,hihi