October 4, 2011

Selamat Pengantin Baru Marni & Affendie =)

nk cite plan hari sbtu plak.. sabtu ari tue ktorang konvoi 3 kereta dari putrajaya menuju ke Parit, Perak sana.. sbb ape, salah sorang dari geng ktorang pnye majlis perkahwinan.. sape lagik kalo bukan Marniey @ my hosmate!

plan asalnya kol 8 dari putrajaya.. aku n anis tumpang ekin.. skali ngan bersiap2 tue ekin call kata 8.30pg plak.. coz dia baruuuuuuuuuuuuu je tersedar.. hahahha.. xpe lar, asalkan aku da siap.. dkt2 kol 8.30 gitu ekin call suh turun bawah.. naik kereta baruuuuuu uuuuu.. bau kedaiiii!! hehheheh.. murah rezeki ko!
itu si Mika da kebosanan dalam keter.. tidur pun x smpai sejam dak kecik nie.. pastu dia da ngamuk2.. tue yang bukak kan tingkap kasi dia leka.. bila ada motor lalu kt sebelah, sendiri yang terkejut.. hahhaha..

lamaaaaaaaaaaaaaaa oooooooooooooooooo nk jmpe simpang parit tue.. kematu vontot memasing duk dlm keter.. yang jadi pilot utk trip nie, adalah Kucai n bf dia..

smpai umah Marniey, dlm kol 12 lebih gitu.. so msuk dlm konon2 nk bergmbor ngan dia, sekali dia tengah mekapppp daaaaa.. sanding nye kol 1.30.. so xtau nk buat ape, pegi lar makan dlu..
tapi sebelum makan, kena lar tinggalkan jejak kat 'Wishing Spot' yang Marniey suh tue.. gigih adik dia tunggu kat tepi tue.. dpt kat aku yang kepala tak brapa nk betul nie, mcm2 lar aku pnye wish yerk.. hehhehe..

**cantekk ko pose yaty!! jadi bhn dlm fb budak2 nie lagik.. hahahha..**
da settle makan, msuk umah semula.. ktorang lepak kat port ktorang.. dpn bilik pengantin.. hahahha.. kat pelamin yang dia guna masa akad nikah rasanya..

itu si Keisha menjeles bila ibu dia dukung Mika. cmne nie nk ada adik Keisha.. ngan Mika pun da menjeles.. hihihihi..
akhirnya, lena pun Mika.. wpun kat sebelah tue ada pertandingan 'Vokal Bukan Sekadar Rupa'.. nie kucai yang bagi gelaran yerk.. tapi sebab 'vokal' yang mantap itu lar yang membuatkan Mika lena tidurnya.. hehehhe..
pelamin nikah kaler turqoise n putih.. itu tepi2 aku sume peralatan cameraman.. meriahhhh ooooo peralatan dia..
lengkap geng ktorang kali nie.. tapi pengantin je takde time nie.. kalo x full 7 orang.. hehheehe.. owh, laki ekin kata kalo dlu time study panggil geng 'jambu air'.. skang ada yang da kawen, kena tukar.. ada ke patut dia panggil ktorang geng 'jambu batu'.. hampeh je tau..
pengantin da siappppppppppppppppppppppppppppp!!! jadi mak meghah kooooo di hari persandingannnn!!
gaya Pen posing ktorang da boleh agak da.. hehhehe.. eh, ngam2 dorang ngah bersanding nie, hujan rintik2 pun turun.. hujan rahmat!
itu lah kumpulan 'Vokal Bukan Sekadar Rupa'.. gelaran diberi oleh kucai.. hehehhe..
boleh spot tak mana yg aku turunkan signature n wish sume?? hehehhe.. sape jmpe memang terrorrrr!! huhuhu..
another one WS.. red color.. tapi ktorang sume tulis kat board putih tue.. baru nmpak kaler pul!
pelamin dia sgttttttttttttttttttttttttt canteeeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkk!!! cantek pilihan ko yang.. aku kan ada tau snap pic pelamin dia masa baru2 smpai, tapi tak tau mana pegi nye.. hilang cmtue jerk.. frust betul..

buat Marniey n Pen, selamat pengantin baru.. semoga kekal hingga ke akhir hayat.. sila bagi anak buah kat ktorang nie yerk.. hehheeh.. n paling penting, sila kurangkan gaduh.. hheehheh.. semoga menjadi suami n isteri yang saling melengkapi satu sama lain.. congratssss babe!!

=)

3 comments:

Anonymous said...

gojesss dowh maney..merahhhh...cantik glr.np aku kawin ritu xpki merah ek?tibe2 nyesal..huhu..okeyla tu al bg jambu batu..drpd jambu madu..bahayess hokeyy..hehe-bet-

oMe aNaT aMiNuddiN said...

mn plak anak si anis? dia xbw laki dia ea time ni..xpnh tgk anak dia..

::misz maney:: said...

hahahahaha..tenkiu dear..tp gaduh tetap okeh..hahaha :P