October 5, 2011

Machino's Time Babeh!

org lain da update.. aku baru nk update.. huhuhu.. ate, smlm tak sihat kan.. melarikan diri ke klinik bagai.. pastu da terbongkak.. oi kak, sedap je ngata bila aku nk update yerk.. iyo2, den update nie hah.. hehhehe..

moh ke crita jumaat malam yerk.. ada jemputan makan2.. ada orang nk sponsor.. nk kumpul kami2 yang sekelas semasa zaman poli dlu.. told u, this plan da lama okeh.. kalo tak silap aku, dari sblm puasa lagik.. tapi asik lar bertunda je kan.. so kali nie, organizer mmg set tarikh terus.. sape boleh turn up, sila lar muncul yerk.. tapi kena inform lar sesiap.. ater, nk booking tmpt segala bgai kan..
so ari jemaat tue, bersiap2 segala bagai terus ke umah #apepuntakboleh.. aku tumpang dia n husband dia.. eh, sape2 yang ada berhusband n beranak pinak, boleh je angkut sekali.. mcm aku yang single mingle ni bawak diri sendiri je lar yerk.. sobs sobs sobs.. :(

tempat nya adalah di Machino's jalan Kelang lama sana.. jdi nya jgn mimpi lar aku nk drive sendiri or follow keter orang yerk.. mmg tah kemana2 lar aku smpai nnti.. sesilap kang da dpn Zouk je peginya.. hahhaha..
alahai, gmbar berterabur lar.. mls nk susun smula.. nsib lar yerk.. heheheh..

kenapa aku rasa hari tue aku mcm pmpuan yang pantang nampak kamera ek?? hahahha.. pantang lar si #apepuntakboleh or #makcikkaripap nk amek gmbor, laju je aku tnye muka aku msuk tak?? hahahhah.. gile menjobo lar ko nie yaty!!

owh, sebelah aku tue teman sebilik masa sem 1.. Mast.. owh, kami berdua masih single.. meh lar ngorat! hahhahah..
hah kan.. smpt lagik tonjol kepala ke depan.. hahahha.. owh #apepuntakboleh mmg tak reti pandang kamera.. ater, dia bz makan!! tak bangun langsung dari kerusi okehhhhh!! dari mula dia start duduk, smpai ke sudah, mmg duduk je dia.. sib bek time nk balik reti angkat cik von tue dari kerusi.. kalo tak, ada laki dia kena angkut ngan kerusi2 sekali bwk balik.. muahahha..
sponsor ktorang mlm tue adalah pijatttt!! tq pijatttt.. smoga makin murah rezeki pijat.. owh, kalo g bercuti tue, roger2 lar kami yang membujang lagik nie yerk.. heheheh.. 

owh, yg mana satu pijat?? heheheh.. nama mcm ganas kan?? tapi ayu je orgnye.. hehehe.. itu hah, yang tunjuk ke kamera.. gadis ayu bertudung coklat..
antara rakan2 sekelas yang dpt menghadirkan diri di malam jemaat ari tue..
lagik sekali pmpuan baju putih tue buang tebiat.. eh, sib bek gegar gmbar nie.. kalo tak terserlah kepoyoan si baju putih tue.. hahahha..

pic 5 kat atas nie hasil collection dari #makcikkaripap! tq ye coz emailkan kat aku.. heheheh..
so moh kita masuk ke pic2 hasil tangkapan #apepuntakboleh.. ater, da dia duduk je kan.. kasik lar dia keje tangkap gmbar plak..

n mcm biasa gak.. aku lar modelnya.. hahahhah.. sukati je dia lantik aku jadi duta Machino's nie.. huhuhu..
me n Mast! owh, ada lagik gmbar yang dia send kat aku.. tapi aku tak mo tepek sini.. ater over sgt menonggek nye.. hahhahaha.. so, sendiri malu nk tepek kat blog sendiri.. pandai2 lar p terjah blog #apepuntakboleh kalo nk tengok 2 gmbar aku yang overdose! tapi gmbar dlm kegelapan lar yerk.. tak nmpak sgt pun.. tapi sbb aku berbaju putih, so mmg aku tau itu adalah aku!
ini hasil tangkapan aku sendiri..

kat machino's nie makan secara buffet.. so makanan dia sume ada kat belah luar tepi kedai.. da dpt seat tue, sila lar layan diri sendiri.. takde orang pun nk dtg amek order.. hehhehe..

so sbb pikir mls nk bangun lagik, 1 pinggan tue amek kasik penuh betul2.. hehhehe..
pilhan utk sayur-sayuran.. mcm2 gak ada.. tapi aku amek kangkung jerk.. hehehhe..
lagik satu port utk pilihan steamboat.. eh, aku tak bgitau lagik eh yang machino's nie tmpt makan steamboat?? hah, nie kira aku da bgtau lar yerk.. hehhehe.. sume benda dlm tue aku amek.. yang mana slalu jmpe tue aku amek lar lebih2.. agak2 mcm tak sure ape ke rasanya, amek je lar seketul dua.. gitu..

sgt berhemah ko makan kan yaty! hehehhe..
nie pilihan kuah ktorang.. yang kaler merah tue tom yam.. lagik satu tue sup ayam.. dedua aku rasa.. dedua sedapppppp!!!
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. penuh da dlm tue.. aku pnye aku cmpk yang dlm sup ayam tue.. tapi bila makan, amek kuah tom yam.. hahahah.. bijak2..
hah, sape tau ape nama nie?? nie si #apepuntakboleh lar yang makan.. pastu dok sedap2.. bila tnye ape nama, dia tak ingat.. bila aku ngan #makcikkaripap rasa menatang tue, rasa dia ala2 kepah tue hah.. smpai ke sudah tak tau ape nama sebenar dia.. sian dia..
gigih nk amek gmbor bertiga.. smpai mendongak2.. padahal boleh je mintak tolong yg lain snapkan.. #kesengalan di situ.. hahahah..
hah, nie baru ayu skit.. tapi jgan anggap aku rendah dari diorang berdua yerk.. dorang tak aci.. diri atas bendul.. aku je beria2 diri atas jalan..

owh, mlm tue ktorang saje je mendengki mira kat twitter.. dia nk dtg, tapi lakinya x dpt nk available kan diri.. bersungguh ko dia goda laki dia, tapi tak gak dpt.. hahahha.. jadinya, bila dpt kawan2 yang #sengal mcm kami ber3 nie, laju je lar tweet pic kat dia kasik dia meleleh air liur.. hahhaha..

sila percaya yerk.. ktorang adalah customer terakhir yang keluar dari Machino's mlm jumaat tue.. lalalallalala.. jadi sila bygkan betapa sengkaknya perut dok sumbat makanan dekat 2 jam tanpa berhenti! perggghhhhhh.. tak terkata sengkaknya..

smpai putrajaya dlm 11 lebih, so dari umah #apepuntakboleh aku trus drive balik umah.. sok pepagi nk kena bangun.. coz nk ke wedding kat perak tue kan..

skali lagik, trima kasih kepada miss pijat, pensponsor makan malam jemaat aritue.. pasni sponsor lar lagik.. hehehhe..

=)

owh, g sini kalo nk baca review #apepuntakboleh or #makcikkaripap

3 comments:

oMe aNaT aMiNuddiN said...

berjobo? x ke ko pelik bunyinye.. eeeiii.. mencacah la ko nih.. hahaha..

HarLisz said...

berjobo tu macam bunyi lain macam je...erk..ko carut eh yaty??

yaTy ♥ said...

oit,
mana ada aku melucah @ mencarut..
hampeh je korang nie..
eh, x reti lar nk terangkan mksd dia..
nnti jmpe aku bgtau mksd lebih kurang dia yerk..
hihihhi..