November 25, 2011

Liga Bowling Akhir [KSK] @ MIBC, Melaka

yuhhhuuuuu.. akhirnya habis pun liga bowling ktorang.. heheheh.. final pnye ari tue ktorang buat last week.. utk final nie buat kat melaka.. ini pun brapa bulan pnye plan.. maklum lar yer.. nk buat benda2 mcm nie boleh tahan gak lar dugaannya.. hihihihi..

so, ari sabtu ari tue sume2 peserta bowling bergerak ke melaka.. ktorang nek bus opis.. kol 8.30 kumpul kat opis.. tapi aku n abg abg abg abg yang lain confirm lar g isi perut utk bekfast kat mamak dlu.. breakfast tidak disediakan yerk.. pandai2 sendiri lar nk breakfast kat mana.. huhuhu..

settle breakfast baru ktorang gerak g opis.. then p angkut barang2 utk hadiah yang da packing dlm kotak sesiap.. skali ngan air mineral n 100 plus tin.. nie x koser lar nk angkat sorang satu kan.. sorong ngan troli jerk..


smpai kat lobi da ramai gak yg menunggu.. so buat registration then tunggu utk taklimat..

owh, selain dari final utk bowling, ktorang pergi nie atas ticket kursus.. so ada lar lagik 2 3 pengisian kursus yg wajib ktorang pegi gak.. idak lar utk bowling semata2..

masa utk bertolak ke melaka.. sape ek yang aku paksa suh amek pic nie. rizal kot.. heheheh..

taklimat ktorang idak lar masa kat lobi tue yerk.. sume2 da nek bus, dlm bus tue baru ada taklimat skit oleh urus setia kursus.. tapi x kesah pun lar.. msing2 da ada buku program.. so tarak hal.. boleh refer kat situ jerk..

ktorang gerak dlm kol 9.20 pagi gak lar.. aku bus start jalan jer terus aku sauk sweater tutup muka utk tidooooo.. hahhahah.. yang boys jgn crita lar.. memekak tak sudah2.. pastu di pasang nye lagu dangdut.. da rupa kelab dangdut da bus ktorang nie hah.. hihihihi..

then benti kejap kat rnr ayer keroh.. dlm 20mins tak silap aku benti kat sini.. terpulang lar nak g makan ke ape.. aku just beli air kotak milo ngan cikedis jerk.. nk buat mengunyah dlm bus.. tapi nan hado pun.. bus jalan aku pun pejam balik..

then ktorang ada stop kat taman rekreasi ayer keroh.. kat situ ktorang start modul 1 utk kursus ktorang.. mmg terhapa2 jerk.. nnti lar aku citer.. xda mood pun nk crita pasal tue..
dari taman rekreasi tue, ktorang gerak ke mydin MITC.. utk makan tgh hari.. nie pun sila sponsor diri sendiri.. hihihii.. 

settle kat mydin baru gerak g MIBC.. MIBC nie dlm kwsn MITC gak.. pusing2 situ jer pun.. idak ler jauh mana sgt..



kami2 yang keorenan.. hehehhe.. bila sume pakai oren, mmg dari jauh org da nmpak.. mmg jadi tumpuan yerk.. huhuhu..

owh, disamping final bowling utk liga KSK ktorang.. ktorang gak ada wat persahabatan ngan Pejabat Undang-Undang Negeri Melaka sana.. so kira jalan sekali gus lar.. 5 group dari liga ktorang yg akan ada game persahabatan tue.. tapi sekali jalan gak yerk..

means yang main utk persahabatan tue beban dorang tinggi skit lar.. tapi dorang mmg no hal lar kan.. da selalu sgt terbeban! hahhaha.. so takat tmbh beban sikit lagik ape ada hal.. huhuhu.. aku ckp dorang terbeban sbb selain nk jaga point dorang sendiri utk liga KSK ktorang, dorang kena jaga point utk lwn persahabatan jugak.. pastu kena jaga point utk kategori lagik.. hah, mmg seronok bagi dorang nie beban byk2..

game kat MIBC nie start dlm 2 lebih gak lar.. point aku mcm biasa.. hihihih.. asal cecah 100 tue kira okeh lar.. kalo tak 80++ jerk..

me n kak chua after the game.. owh, dia slah sorang orang yang terbeban itu.. hahahhah..

menunggu keputusan penuh.. seeeeeee.. oren merata2.. 

juuuuuuaaaaaaaalllllllllllll2.. sape2 nk dorang nie roger aku.. muahhahaha.. =p

result dia nnti aku update lain ek..

smpt si hamsa menyelit yerk.. hihihi..

settle bowling tue, ktorang ada tea break kat cafe bwh tue.. ape nama cafe tue ek.. Qaseh Cafe tak silap aku.. tapi aku lagik suka tgk konsert budak2 tadika mana tah kat tgh2 ruang legar MIBC tue.. hoiiiii, comel betul lar dorang.. mcm2 keletah atas stage tue.. 

otw nk ke cafe tue terteleng2 kepala aku dok pandang budak2 atas stage tue.. pastu masa aku g toilet, kena lalu kat ruang kosong.. kat situ lar cikgu2 dorang kumpulkan dorang utk bersiap n make up segala.. alahai, kalo tgk yang pmpuan, comey2 wei sume.. mulut terjuih je bila da kena lipstick.. hihihi..

dari MIBC ktorang gerak ke Hotel Permaisuri, MITC gak.. pun dalam kwasn2 nie jugak.. ktorang stay kat situ.. aku melaju je naik bilik bila smpai hotel.. coz roomate aku da check in sesiap.. jadinya tak pyah sibuk2 nk amek kunci kat kaunter..

naik bilik terus layan Msia vs Myanmar.. half time curik2 utk mandi manda dlm toilet.. coz kol 7.30 ktorang kena kumpul kat lobi utk dinner bbq! settle mandi, smbil2 layan bola utk 2nd half, aku membizi mengoyak paper utk lucky draw mlm tue..

penuhkan meja ktorang.. hehehe.. aku dudk semeja ngan member2 pmpuan yang lain. ngam2 lar ktorang sume 1 table.. byk2 makanan tue, yg msuk perut aku pinggan yang da licin tue jerk.. hahahah.. ayam bbq ker, udang bakar ker sume aku x amek pun.. x larat da nk mkan..

yang aku smpt rasa sup ayam, nasi goreng skit, isi ikan masak ape tah ngan daging black pepper skit.. pastu aku amek buah2.. itu sajerk.. segala pudding ke hape ke mmg tak msuk perut pun..

smbil2 makan tue, emcee amek peluang utk meriahkan suasana.. terbahak2 okeh bila abg azmi jadi emcee.. mmg sempoi giler.. tue hadiah2 kat hujung meja tue utk pemenang setiap kategori.. ngan 1 hamper tue utk lucky draw..

keputusan utk nie pun aku crita later ek.. sekali harung ngan result bowling tue nnti.. then the girls buat request nk pegi jalan2 kat Jonker Walk, Melaka.. kalo da bab jalan2 nie, confirm lar yang boys tak mau pegi kan.. so dorang sume pegi nek Innova sajerk.. sekali ngan urus setia kursus..

aku pun tak pegi gak.. sbb mata aku da memberat.. habis dinner tue, naik bilik dok layan cite twilight.. pastu layan jap crita Payung Emas tue, sblm aku terus tido.. kol 12.15 time roomate aku balik dari Jonker Walk tue baru aku bgun utk bukak kan pintu..

n guess whattt?? pintu bilik ktorang tak berkunci smpai ke pagi.. sib bek lar tak ada pape.. hahhahaha.. my roomate tak perasan pun pintu tak lock.. 

pagi esoknya start modul utk kursus tue, sume kecoh pintu bilik ktorang tak lock.. hihihihi..

anw had so much fun time kat melaka nie.. n congrats pada yang menang yerk.. 
=)

5 comments:

Syazfida Afzan said...

menang x kak yati?...^_^ menyibuk kejap...hehehe

yaTy ♥ said...

Fida,

yang terror2 tue confirm ler mng..
yang hampeh2 mcm akak nie, mmg mng dari belakang jerk..
hihihi..

oMe aNaT aMiNuddiN said...

encem abg hamsa.. hahaha.. TTM ka? :P

yaTy ♥ said...

salah lar ome..
tettt!!
tolak 10 markah..
hihihi..

oMe aNaT aMiNuddiN said...

hahahah.. yolahhhh tuuu..