August 13, 2010

Sesi Buli Miqhael.. =)

last 2 weeks, masa ktorang ikut rombongan peminangan my BIL pnye kawan kat kajang, of coz lar kena bwk budak kecik nie kan..

owh, dia msuk keter je terus mintak susu.. ish, tak menyempat betul.. kuat ooo dia minum susu.. dlm keter mintak susu.. then smpai kat umah pak cik kwn BIL tue pn dia mintak susu gak.. sib bek da prepare yang dlm botol sesiap.. tinggal nk rendam ngan air panas jer..

skali kan, smpai umah bakal tunang kwn BIL aku tue, tengah2 proses org sibuk nk meminang, time tue lar dia bagi signal dia nk susu lagik.. hhahahahha.. wrong timing lar miqhael!!! =p

lagik best, time blik tue pn mintak susu lagik.. kalo da dlm keter, mmg akak aku bagi terus je lar.. sblm dia start merajuk.. uiiii, kalo merajuk, payah ooo nk pujuk dia.. mak cik yang jaga dia tue pn ckp mcm tue gak.. mak cik tue siap cakap, ‘esok2 jenuh lar makwe nk merayu2..’ hhahahahha..

so, otw balik tue ktorang amek kesmpatan buli dia.. hahhaha.. pdan muka adik..

my sis dok pakai spek, so dia pandang semacam jer tengok my sis.. aku pn ape lagik, tbe2 pn dpt idea.. ‘cuba along pakaikan spek tue kat dia..’

mine!2822see.. see.. hasilnya..

sampai terjebir2 bibirnya.. mata siap katup terus.. spek tue pn lagik besor dari muka dia.. hahhahah.. my sis n my BIL pn siap tahan spek tue kat muka dia.. sib bek time nie traffic light ngah merah..

Rayyan Miqhael in Roberto Cavalli’s spec..

ktorang bantai gelak okeh tengok pic dia yang nie.. skali je pakaikan kat dia.. pastu terus bukak.. baru dia reti nk bukak mata dia smula..

then, hari ahad tue pn smbung buli dia smula..

kali nie ktorang pakaikan dia topi BIL aku plak.. eh, dia pantang okeh bab2 pakai topi nie.. dia rimas if ada topi kat kpala dia.. topi dia kat rumah tue ada dekat 10 kot.. sume nye tak penah pakai..

meh layan pics2 cubaan membuli dia dengan topi plak..

mine!2823

mine!2824

mine!2825

mine!2826

mine!2827

mine!2828

eeee.. malu lar.. nmpak perut buncit tue…

hahahhaha.. sumenya muka takde perasaan jer.. nama pn kepantangan dia kan kalo pakai topi nie.. tapi kadang2 ktorang pakaikan jugak.. sbb msuk keter t dia kena ekon kan.. so sarung gak topi dia wpun nnti dia tak senang duduk.. =)

mine!2829

mine!2830

nie dia da kelegaan, coz da cbut topi dari pale dia.. tukang snap pics adalah daddy dia sendiri.. aku tukang pegang dia.. mummy dia tukang gelak kn dia..

mesti dlm hati dia.. ‘ape lar diorang nie wat kat aku kan..’

mine!2831

bluwweeekkkkk utk daddy… =p

sib bek bukan utk mak ngah.. =)

 

p/s: gasak lar korang baca entry pasal miqhael jer.. hehhehe.. next week aku update yang pasal holiday tue lar yerk.. sory ye korang.. =)

3 comments:

Anonymous said...

ni anak kak fiza ea..tembam tul mau cubit2 pipi die..-casper-

~cikinot~ said...

comelnyer...geram aku tgk...
ptt ler ko menetap kt s.a...
hehehe....

yaTy ♥ said...

casper,
a'ah.. nie anak akak aku..
=)

ekin,
hahhaha.. aku lg lar gerammmm..
time BIL aku outstation kena lar menetap sana..
=)