January 7, 2010

Prof Izi is the BESTT!!

last few weeks, means bulan 12 tahun lepas lar kan.. ktorang pegi invitation kat JPM.. ada program penerapan nilai-nilai Islam.. kali ni pnye topik pasal 'Hijrah Mengubah Sempadan Iman'..

memula pagi tu, aku, kak su & yana mcm malas nk pergi.. hahahah.. gile keji.. da bagi nama pastu tak nak pegi kan.. sbb nye ktorang lum bekfast lagik.. bus nk gerak kol 8.30.. 8.20 ktorang leh borak2 lagik.. hahahhaa.. but last2 ktorang pegi gak lar.. wpun perut time tue da berkeroncong.. =)

da smpai kt JPM & da siap registration sume, ktorang pn duk lar dlm auditorium tue dlu.. coz majlis nie start kol 9.00.. tapi aku smpt gak lar p collect payslip lama aku yang still dpt kat sini.. berbulan2 pnye payslip.. hihihi..

yang wat aku terkejut kan, time baca kat slide yang ada kat dpn audi tue.. ada tulis nama "Prof. Madya Dr. Haji Md Izuddin bin Haji Ali".. time nampak nama nie kan rasa mcm familiar je dengar.. skali nmpk plak pic dia kat tepi tue, trus aku "lar.. Prof Izi kat hot fm tue rupanya.." hihihi.. sib bek aku dtg.. kalo tak rugiiiiiiii gilerrrrrr!!!

selain dari Prof Izi, ada jugak Dato' Malek Noor.. program nie lebih pada Prof Izi bertanya kpd Dato' Malek Noor lar.. smbil2 tue Prof Izi berkongsi gak crita2 dia.. sangat best okeh!

sesuai dengan tajuk program kali nie berkaitan dengan "Hijrah Mengubah Sempadan Iman", Dato' Malek Noor mmg berkongsi crita mengenai diri beliau.. takda rasa malu, takde rasa segan.. semua dia bongkarkan kali nie.. mcm mana life dia dlu, mcm mana dia boleh berubah.. smpai satu ketika, bila dia bercerita tentang diri dia yang dulu, menitik air mata dia..

Prof Izi plak mmg sangat best lar cara dia mengendalikan program nie.. mmg sumpah lar ko tak kan rasa mengantuk.. mengekek je ketawa time dia bercakap or time dia crita masa dia belajar dlu2.. mmg funny okeh.. dia tau cara mcm mana nk bagi audience tumpukan ape yang dia cerita.. dengan Dato' Malek Noor skali jadi bahan gurauan dia.. tapi takde lar melebih2 sngt kan gurauan nye..

program nie dalam 2 jam.. wpun sekejap, byk yang boleh diperolehi.. hopefully this year, ada lagik jemputan untuk Prof Izi.. =)

time da habis tue, kat ruang auditorium tue ada wat jualan buku Prof Izi & barangan kesihatan Dato' Malek Noor.. ktorang ber3 pn g lar tengok2.. aku & kak su ada beli buku Prof Izi.. da settle beli tue sume, ktorang kuar lar pegi kat tmpt bus anta ktorang tadi, sbb katanya bus tunggu kat situ..

skali smpai kat situ, bus takde.. hihihih.. memasing da risau da nk balik cmne.. da lar perut ngah lapar sume kan.. skali col ofis, diorang kata bus ngah tunggu ktorang.. tapi kena jalan depan sikit lar.. sib bek tak kena tinggal bus.. hahahahha..

kakak bertiga mau pigi mane??

tapi kan, dia pnye jalan depan skit tue, takde lar skit pn.. banyak je kena jalan.. jauh okeh bus tue tunggu ktorang.. hihi.. tak nmpk pn kan bontot bus tue.. hahhaa.. jauh okeh kena berjalan..

nie pn still tak nmpak lagik batang idung vontot bus nye.. nun hujung sana okeh bus nya benti.. sib bek ktorang tak tahan kete yang lalu lalang kat tepi tue.. =p

hah, tue nampak da sipi2 vontot bus.. hihihi..

hah, tue bus nya.. nmpak da.. sib bek bus tunggu okeh.. kalo tak kesian kami ber4 kena tinggal bus.. hihhi.. padan ngan muka ktorang..

okeh lar, aku tutup entry nie ngan "renung2 kan & slamat beramal".. hihhi..

=)

4 comments:

sahromnasrudin said...

post yang menarik..syukur alhamdulillah, sy jadi follower saudari ke-18..jemput jenguk ke blog sy..selamat berblogging..trime kasih..

yaTy ♥ said...

hye..
thanx..
sy jenguk ur blog k..
=)

sholeh said...

salam...
sy nk tanye..
ade email/no. yg bley contact prof izzi nie x?
law de send kt email sy sholeh_philosopher@yahoo.com.my

Faisal FA said...

Prof izi dlu adalah lecturer sya..huhu..tapi skrg dia dah pindah ke UiTM Perlis =)