January 19, 2010

Akhirnya...

dalam entry yang sebelum2 nie, aku ada mention pasal nk p register untuk amek lesen kan.. so ari sabtu ari tue, pegi lar ktorang tiga beradik cari tmpt belajar memandu..

aku pn tak tau BIL aku bwk g area mane.. men terjah je nie pn.. hihii..

smpai kat area tue, ada 2 tmpt belajar memandu.. so ktorang msuk yang 1st dlu.. akak aku lar tukang tnye kan soalan suma.. aku angguk jer.. hahahaha..

yang 1st nie price dia, RM770 n yang lain2 sume sama lar mcm tmpt lain.. yang nie kena p belajar kat area Sri Muda.. diorang boleh pick up dari umah my sis..

pastu p lak yang 2nd place tue.. yang nie dpt Rm750 n procedure lain sama gak lar.. kena g KPP 5 jam, then ada test computer & seterusnya..

this uncle mmg gila sempoiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. mmg jenis ckp mcm kwn2 yang da kenal lama.. padahal baru je jmpe pn.. =)

yang nie pn dia ada sediakan kemudahan utk pick up aku dari umah my sis.. tapi yang nie kena blajar kat Padang Jawa.. then utk P nnti dekat Hulu Langat..

so, ktorang decide utk pilih yang 2nd nie, sbb in case lar kalo my sis & BIL aku blik kampung or ada hal lain time weekend, uncle nie leh pick up kat Putrajaya terus.. coz dia pnye org ada yang duduk kat kajang or bangi.. da dekat kan..

and yang best nya.. aku dpt 10 set soalan utk ujian komputer tue.. nie seriously, mmg soalan JPJ utk ujian komputer tue.. so aku leh praktis2 soalan dia.. cuma time aku kena nnti tak tau set mane yang aku dpt lar.. menarikkkkkkk kan?? hehhehe.. =)

pak cik nie siap ajak ktorang p umah dia lagik okeh.. coz soalan2 utk ujian komputer tue dlm lappy dia.. so ktorang save dlm pendrive.. hehehe.. da settle save dlm pendrive ingtkan nk blik terus, jap lagik boleh dia ajak minum n berborak2 ngan dia.. dkat sejam gak lar ktorang berborak ngan dia.. abis dengan wife dia sume dia kenalkan.. mmg sempoiiii habis kan...??

buku nie still dpt gak.. atleast kena jwb dlm buku nie, then baru boleh try soalan2 utk ujian komputer tue.. kalo tak nnti tak tau mana yang salah..

buku kuning nie da selamat di jawab.. 500 soalan dlm tue.. so skang nie tinggal nk try soalan2 yang dpt dari uncle tue..

kalo dah mcm nie pn tak lulus ujian komputer nnti, tak tau nk ckp ape lar yatyyyyy oiiiii.. sah2 lar kpala otak tue da berkarat kalo failed!!

hahahhahhaa..

=p

6 comments:

Nor_Emylin said...

RM750?? murah la....Lin amik kat Masai ni Bapok mahal..dah ader Lesen L pun kena dalam RM920 smpi kiter dpt Lesen P

Uish...soalan dia bole tahan la...ader yg dpt set senang tu nasibla...Ms Lin set sederhana kot..ader yg jwpn konpius...So, jd salah 2 kat situ..Mak lin yg tak blaja pun slh 1 je..Malu malu..hahha

Gud Luck Babe....Bacer soklan bebetul...byk keliru..agi la test ujian warna tu..kena bukak mater besau2..hahaha

yaTy ♥ said...

a'ah lin.. RM750 jer..
nie utk amek lesen keta full lar..
yaty pn kosong lagik.. L sume takde pn lagik..

owh, soalan tue mmg kena baca btul2..
thats y skang nie ngah praktis set2 soalan JPJ tue..

Lyn Yusoff said...

selamat belajar memandu...
good luck...
aiiyoooo lepas ni leh bawak kak lyn ronda2 naik kete baru plak.. hehehe

yaTy ♥ said...

kak lyn.. tq!!
hahah..
boleh2.. no hal..
tapi kena make sure lepas segala ujian nie..
hehehe..
=)

Anonymous said...

uikk dapat soklan bocor
mana leh bgtahuuu

nnti JPJ tau....hehehehehe

yaTy ♥ said...

hahaha..
harap2 takde JPJ baca blog nie..
hihihi..
=)