January 8, 2010

Girls Day Out!

hari sabtu last week, time aku kat JB, my frens aka my neighbour call dlm kol 2 cmtu lar.. ajak kuar jalan2.. so since aku tak wat ape2 pn kat umah, stuju je lar.. wpun batuk time tue tak yah cite lar kan.. mmg berdengking2 batuk nya.. tapi gigih gak nk kuar.. sbb da bosan gile takde wat pape..

so kol 3 aku g umah diorang n ktorang gerak berempat.. plan nk g men boling, tapi sblm tue singgah giant dlu, coz awa nk wat treatment ape tah..

pusing punya pusing kat dlm giant tue, jmpe gak tempatnye.. =)

hah, korang wat pe tue??

nie lar treatment nye.. memula yang nk wat awa sorang.. skali A'a lepas org tue da check kaki dia, dia pn terjebak sama.. hahhaha..

sib bek aku tak bagi org tue check kaki aku, wpun org tue beria nk check sngt.. silap2 aku pn join skali nnti.. hihihi.. owh, dia check kaki free je.. kalo wat treatment baru kena bayar..

mesti korang tertanya2 kan treatment ape lar.. nie bukan treatment kuku kaki tue eh.. ape org panggil, pedicure eh? hah, bukan yang tue ek..

yang nie dia bersihkan tapak kaki korang.. kalo ada ketuat ker, kulit2 yang keras2 tue ke.. pape je lar yang ada kat tapak kaki korang.. tue sume dia bagi clear.. tapi kalo yang ketuat da tebal & da lama sgt, kna wat 2 or 3 kali gak lar baru bekas ketuat tue hilang..

sebelum dia wat treatment nie, dia sembur ape tah kat tapak kaki then dia balut ngan wet tissue, pastu dia balut kaki ko ngan plastik, pastu dia balut ngan towel lagik.. byk gila dia pnye balutan.. then kena tunggu dalm 15 minit cmtu nk bagi ubat yang dia sembur tadi serap dlm tapak kaki, then baru dia mulakan treatment nie..

memula dia kikis sume kulit2 mati kat tapak kaki tue.. da clear kulit2 mati tue sume, baru dia buang ape2 yang tak patut kat tapak kaki tue.. so jadi soft je tapak kaki tue..

aku mcm minat gak nk wat.. tapi t aku nk g kat MV pnye.. tnye ngan org tue dia kata kat MV pn ada gak.. confirm aku redah MV nnti.. tapi bukan skang lar.. tunggu gaji nnti.. ahahhaha..

=p



da settle kat sini, trus gerak p boling... yeahhh.. time utk lenguh2kan tangan.. hahaha..

cm biasa lar.. boling entry lagik satu ek..

=)

2 comments:

*ayu the sun* said...

best ke? akak ni penggeli.. kang tertendang pulak orang tu.. ahhaha

ATS SHOPPE - Macam-macam ada!!!

yaTy ♥ said...

kak ayu..
yaty tak try lagik..
tapi tgk org tue wat kat member2 tue cm best jerk..
diorang ckp tak sakit..
geli skit2 je..
takde lar geli byk2 sgt..
nnti yaty da try, yaty gtau yerk cmne rasanya.. hehehe..