April 9, 2012

3 Months!

hari nie, si kecik nie da 3 bulan.. 9 jan - 9 apr.. ngam2 soi sesangat..

hari nie jugak mummy dia da start kejer.. huhuhu.. tinggal lar ngan 'abam' tue yerk..

keje dia mmg menyengih jer.. pastu ajak orang berborak.. dlm bahasa dia lar yerk.. kalo dia da start berborak, melopong2 mulut tue.. mmg lar buat aku geram..

dia tak suka kena kendong, kena kepit nie.. dia lagik suka biarrrr jer dia baring atas tilam dia.. pastu nnti terteleng2 kepala tue dok mencari orang nk ajak berborak..

kalo tido pun, dia baring je sorang2.. tau2 kang mata da lelap.. ada abg yang suka dengki ngan dia, mmg lar dia pandai bawak diri sesangat..

if aku ada sana, mmg aku yang mandikan dia.. sbb kalo mummy nye nk buat, kang time2 tue lar si abg dok panggil mummyyyyy.. mummyyyyyy... kang bila mummy dia buat2 tak dengar, kluar lar plak ayat si abg mummyyyyyyy.. ooooo.. mummyyyyyy..

satu benda je yang akan buat si kecik nie nngis.. nak tau ape?? bila lambat bagi dia susu... oiiiiii dia punya nangis, bunyi tak seberapa, tapi air mata da berjurai kat pipi.. susu mmg tak boleh lambat ngan dia. time dia nak menyusu je lar dia dpt berkepit jap ngan mummy dia.. tue pun kadang2 si abg join jugak mendengki..

sila behave ye aqil kat umah mak.. abg tue tak yah kata lar.. confirm dia buat mcm rumah dia sendiri.. hehhehe..

=)

2 comments:

aimi ibrahim said...

maner leher bb? ehehhehehe cam qsha tak nampak leher..wawawawa

yaTy ♥ said...

leher hilang lar auntie amie..
sib bek dagu ada wpun kocikkk jer..
heheheh..