May 28, 2009

ibu.. :)

smlm kan aku cuti.. so bgn dlm kol 8.30 pg.. trus col akak aku..

along gerak kol bape??

erm.. xtau lagik lar.. angah gerak kol bape..

ibu sume smpai klia kol bape??

kol 10.30 kot..

owh.. angah gerak kol 10 lar.. nek erl 2 stesen jer.. da xtau..

owh.. okeh2... along xtau lagik gerak kol bape.. t da smpai gtau..

okeh.. roger!!


mandi wangggggggiiiiii2 sume... siap2 comel2.. (siap pinjam tudung kak lily.. hahahaha..) kol 9.30 aku da kuar.. coz nk tunggu bus sume kan nk g stesen erl.. padahal sekangkang kera jer.. tapi.. x kuasa aku nk jalan kaki.. berpeluh sakan.. p bus stop pn da berpeluh.. jalan kaki pi erl mau aku mandi lg skali...

smpai kat erl jer.. train ke klia baru je lepas.. so kena lar tgu tren lagik 1.. 25 minit lagik.. duk lar tercongok kat situ yer.. jap2 tgk kat board dia tue lagik bape minit.. pastu bg msg kat along ckp ngah tgu erl.. lagik 19 minit.. dlm pale otak aku nie ingatkan dia da gerak da.. rerupanye blum lagik.. erl nk smpai lagik 5 minit.. dia col...

angah kat mane da??

ngah tgu erl... lagik 5 minit.. along da smpai mane??

nie baru nk gerak..

$%^&*!#(^


smlam aku col beria2 lar dia ckp dtg lar awal.. t dpt jmpe ibu kejap jer.. alih2 dia yang lambat.. hampeh jerk..

aku smpai klia dlm kol 10.35 kot.. ibu ngan yang len2 sume da kumpul kat kaunter J.. sib bek aku jmpe kaunter nye.. kalo x mau aku pusing2 dlm tue.. hehehe...

pastu jmpe ibu aku.. biasa lar.. slam peluk cium sume ada kan.. then mak cik, pak cik ngan 'mak' pn ada gak.. 'mak' nie nenek aku yer.. ktorang panggil 'mak' jer.. mls nk panggil 'tok mak'.. hehehe...

borak2 ngan diorang.. pak long aku da tnye da..

fifi ngan jamal mane??

otw..

cik enal... mak ngah??

erk.. otw gak kot..

pastu tlng diorang ikat2 kad nama kat beg memasing.. sib bek ibu bwk beg yang besar trus.. dlm beg tue ada 2 beg lagik.. senang skit.. skali tarik jer.. xda lar penuh sgt tgn dia nnti.. pas da ikat2 tali.. asing kan beg yg nk msuk kargo ngan yg nk pegang sendiri..

dlm kol 11 cmtu, org agensi tue da panggil berkumpul.. dia nk bagi pasport n tiket sume.. pastu dia bgi briefing skali..

pas da abis briefing sume tue.. diorang sume da nk kena check in.. yang jadi mslhnye, yg len2 tue x smpai lagik.. termsuk lar akak aku.. aku col tnye kat mane da.. dlm lif baru.. sib bek da smpai.. kalo ckp otw lagik.. mmg lar ko x dpt jmpe ibu..

kebetulan, along smpai skali ngan cik enal n anak2 dia.. ibu sume pn da nk masuk.. so ktorang amek pic dlu... time nie cik enal ngan cik bedah xda.. diorang p tukar duit.. :)

time org len sume da sibuk2 msuk.. baru mak ngah aku smpai... huh, riuh + kelam kabut.. ye lar.. mak ngah aku kan bawak nasik lemak n kuih muih sume.. so ingatkan dia smpai awal, blh lar diorang sume mkn dlu sblm check in.. tapi da mak ngah aku smpai lambat.. mak siap x mkn ape2 lagik sbb nk mkn nasik lemak.. mmg tue yg dia request kat mak ngah aku..

ble mak ngah aku smpai, riuh lar jadinye.. sorang suh bungkus yang nie.. sorang suh bungkus kuih tue.. last2 sume mak ngah aku msukkan dlm plastik.. bagi kat diorang.. atleast diorang blh mkn dlu sementara nk tgu msuk flight nnti.. xda lar prut kosong.. nasik lemak siap ngan pinggan kertas n sudu plastik pn mak ngah aku suh diorang bwk turun skali..

hah tgk lar.. org len sume da slmat turun kat bwh.. rombongan pak long aku nie je baru lar kedek2 nk msuk.. hahhahaa.. sib bek org agensi tue layankan je ktorang..

nie ble diorang da smpai kat bawah tue.. ktorang sume kumpul kat side belah kanan.. then lmbai2 kat diorang sume.. "babai.. babai.." yg kelakarnye ble mak da smpai kat bawah tue.. dia leh pi lambai kat side belah kiri.. ktorang pn cm pelik la.. "eh, mak lambai kat sape??" last2, cik enal jerit " makkk..sini lar.. sana xda oranggg.." baru dia lambai kat ktorang.. hehehe...

smlm hari yg plng byk ktorang sume wat keje gile.. heheh.. pas diorang da msuk situ.. ktorang follow lar lagik diorang.. smpai kat satu tempat yang diorang kat side bwh, kte kat side atas, kte leh tgk diorang thru cermin tue kan.. aku xtau lar nk terangkan.. paham2 sendiri lar eh.. msuk kat area situ.. ktorang siap jerit2 lagik panggil nama diorang.. padahal bkn diorang dgr pn.. gile di situ yerk..

hah.. cmnie lar keadaan dia.. jenuh ye jerit2 n ketuk2 cermin tue sume.. padahal mmg tau pn diorang x dgr.. heheheh..

last2, along cal pak long suh diorang tgk atas.. tue pn melilau ye diorang sume carik.. ktorang kat atas tue pn siap jerit2 "sini!! sini!!".. hahahhaa..

seeeeee... jmpe jugakkkkkk... melebar je senyum masing2.. ktorang yang kat atas da loncat2 da sbb diorang nampak ktorang.. hahahhaa.. **kanak2 ribena jap kat situ yer..**

yang baju putih hijau tue, ketua rombongan diorang kat sana nnti.. ape2 hal kena lar follow instruction dia.. mesti dia pelik ada gak fmly yg mcm nie.. hihihi.. :)

pas diorang da msuk kat mane tah.. da xleh nk follow da.. smpai sini je ktorang anta diorang sume..**sedih.. sedih..**

sblm blik, kena lar bergambar dlu kan.. nie kat dpn pintu yang area cermin tue.. ktorang bergambar kat sini jer..pak cik aku kena msuk ofis smula pas anta anak2 dia.. ktorang yg len mmg amek cuti.. pas pak cik aku da blik.. ktorang lepak2 jap kat situ.. sbb mak ngah aku kata cm xpuas jer.. dtg trus nk blik.. so duduk2 situ dlu.. men2 ngan baby kazen aku.. 20 minit pastu baru ktorang sume gerak blik.. :)

kepada sume ahli rombongan *ape eh nama agensi nie.. aku x ingat lar* 'SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH UMRAH'.. semoga dipermudahkan segala urusan DISANA nnti.. semoga SELAMAT PERGI DAN SELAMAT KEMBALI.. Rombongan ni akan kembali ke tanah air pada 11.06.2009..

untuk ibu.. love u so muchhhhh!!! jaga diri bek2.. kalo ada pape tnye je kat ahli rombongan yg len ye.. xpn rujuk je pada pak long or mak long.. doakan yang terbaik utk fmly kte sumeeeee... WE MISSSSS UUUUUU...!!! mmmmuuuuaaaahhhhhxxxxxx... :)

4 comments:

*shay* said...

semoga semuanya selamat pergi dan selamat kembali...

yaTy ♥ said...

thanx kak..
harap2 mcm tue lar..
:)

Nad'Nadia said...

bila yaty g KLIA?
akak ader je..nape xbgtahu
kalu x leh escort smpai gate...
:)

yaTy ♥ said...

hari rabu ari tue..
27 hb..
lupa lar kak nad.. :)
smpai sana pn da terkocoh2..
da x ingat da nak msg sape..
hehehe..