May 5, 2009

akad nikah - 01.05.2009

ALHAMDULILLAH....

majlis utk my sis berjalan ngan lancar...

akad nikah nie patut nye pas maghrib...

tapi ditunda ke pas isyak...

sbb ramai pak cik n mak cik aku yg blik umah diorang dlu utk bersiap2 lum smpai lagik..

so tok kadi nye suh wat nikah pas isyak jer...

so dlm kol 8 tu org da pnuh da kat umah...

dlm kol 8.30 da start da majlis nye...

mula2 ada lar mukadimah dari imam hussin...

dia gtau psl alam rumahtangga sume lar...

pas da abis tue..

baru try akad nikah ngan pengantin lelaki..

yg kelakar nye kan..

time percubaan nie... btul je dia nya ijab n kabul tue..

ble yg btul2... leh plak abg ipar aku nie slh sebut mas kawin kan..

along dgr dlm blik da ckp 'alamak...salah...' hehhehe...

then yg 2nd time pnye baru btul...

so dgn 2 kali lafaz, akak aku sah menjadi isteri kepada jamal...

hapy for u sis...!!!!

pas2 ada bacaan doa sbb da slamat di ijab kabulkan...

then baru pengantin pmpn leh kuar blik...

ada lafaz taklik pengantin lelaki pada pengantin pmpn....

nie time abg ipar ku ngah bca lafaz taklik dia pada along..

korang tau x lafaz taklik tue ape??

korang kawin.. korang tau lar... hehhehe...

pas lafaz taklik nie baru serahkan mas kawin n batalkan air semayang..

da settle tue sume...

msuk part2 air mata lak.. hehhehe...

kat johor kan ada wat yg KELUARGA SAKINAH tue kan...

korang tau x yg mane nie???

yg ada lafaz antara pengantin lelaki ngan ayah mertua...

n anak pmpn ngan ibu...

hah, time nie lar part air mata...

coz time nie lar ko nk mintak maaf nk mintak restu nk mintak halalkan makan minum sume kan...

aku ada rekod time nie...

t aku upload yer.. nk tukar format dlu... :)

majlis akad nikah nie settle dlm kol 10.15...

then ada jamuan mkn ckit...

nie dak2 yg men kompang... diorang men kompang smbil joget2 n nyanyi2... syoookkk ooooo layan... tapi aku x paham pn ape yg diorang nyanyiiiiii... sume lagu mamakk.. hehehhe.. nie sume adik aku pnye keje...

k : mus... nk nyanyi lagu ape nie?? cmpur2 eh??

m : ko xyh nyanyi lagu melayu.. ko nyanyi sume lagu mamak...

biggggooorrrr jerk adik aku nieeeeeee....

pas2 ada mlm berinai utk akak aku...

t next entry aku cite yg pasl majlis berinai tue..

nie kek hantaran utk abg ipar aku... fanatik sgttttt lar kan.... cute jer pompom gurl tue... hiks.. =D

2 comments:

miSZMaNEy said...

hahahaha..kelakar dowh kek die..fanatik bangat sih..MU tuh..tak tahan..

yaTy ♥ said...

hehehehe...
aku nye turn nnti aku letak beckham..
wakakakak...