November 11, 2009

Dinner @ Saba' Cyberjaya

nie kali ke2 aku g mkn kat sini..

dlu g ngan ofismate.. kali nie g ngan along, BIL n ofismate along..

bile ek g nie.. erm.. 2 minggu lepas kot.. hari ahad mlm.. diorang anto aku blik putrajaya skali.. gile pnye berzaman baru nk update.. :)
kepala ngah celaru, cmnie lar jadinya..

gerak dari batu tiga kol 8.. trus msuk highway n exit kat cyberjaya..

yang kelakornya, msing2 tak tau jalan.. tapi nk redahhhh jugak.. jadinya mmg sesat lar yer.. hahhahaa.. da smpai msuk putrajaya then kuar balik ke cyberjaya.. nie baru betul2 pnye jalan2 cari makan.. heheheh..

da msuk cyberjaya pn sesat jugak ok.. mane tak sesat, tak tau nk tuju ikut signboard mane kan.. so mmg pusing2 gak lar dlm cyberjaya tue.. hihi.. sib bek smpai gak kat restoran nya..

nie lar restoran nya.. Restoran Saba'.. nak smpai sikit pnye jenuh kan.. so, kena lar bantai makan sungguh2.. :)

smpai2 je kat sini, tbe2 rasa mcm duk kat arab.. bley?? hehehe.. ramai giler orang.. meja yang dia bukak kat luar kedai pn panjang n sume penuh.. sib bek ktorang smpai tue ada org nk balik.. cpt2 duduk kat situ..

ktorang order tak banyak pn.. aku amek grill chicken, along n ofismate dia amek 'habsah chicken'.. nie diorang share ngan hubby masing2.. set nie pn sekali dengan nasi yerk.. pastu ktorang order kebab.. 'felafel'.. lbih kurang kot ejaan dia cmtue.. hehehe.. 2 lemon juice ngan air bavaria flavor apple..

nie air yang aku order tue.. perasa apple.. sedappp air nie.. RM3.00 jerk.. :)

20 minit gak lar nk tunggu nasi nye smpai.. sib bek smbil2 tue leh layan kebab dlu.. 1 kebab share 5 orang.. sorang rasa skit2.. sbb kebab da habissssss.. sib bek dpt yang last nie.. kebab dia seriussss sedapppppp sgttttt.. tak puas pn dpt rasa skit2.. tapi kira okeh lar dari tak dapat rasa langsung kan..

nie lar grill chicken.. not bad lar.. tapi aku lagik suke roasted chicken yang aku penah makan dlu.. yang grill nie tak berapa nk kaw mcm yang roasted tue.. yang roasted tue, terasa rempah dia kalo makan ayam nye ngan nasi..

thats my sis n BIL.. nk gak bergambor ngan nasi aku.. hihi..

nasi aku da smpai, nasi diorang tak sampai2 lagik.. jadinya aku mkan dlu ngan akak aku.. ktorang share ber2.. ngan BIL aku pnye nasi pn dia mkan gak.. almaklum lar, mak buyong kan.. dia kena makan byk2 skit.. hihihi.

lemon tue akak aku nk perah aku da ckp 'tak boleh!! tgu nasi along smpai baru perah kat nasi along, jgn perah kat nasi angah..' hehhee..

aku makan nasi ngan ayam grill nie jer.. x letak pn ngan sos ke ape2 yg org kedai tue bagi.. aku mmg tak reti nk letak benda pelik2 kat makanan.. wlaupun diorang sume ckap sedap.. takde nya aku nk cuba..

'habsah chicken' tue x sempat nk snap gambor nye.. tapi dia lebih kurang mcm ayam masak kurmak.. berkuah lar skit.. tak de lar kering sangat kan..

ayam dia sume lembut2.. takde lar susah ko nk godek guna garfu pn.. senang jer.. kalo pegi lagik next time nk try kambing plak lar.. mesti lagik kaw2.. hehehe..

sume2 yang ktorang makan kena RM45.00 jerk.. berbaloi lar tue kan.. aku smpai kat umah kol 12.. tukar2 baju trus kebabooommmm tdooooo.. :))

2 comments:

miSZMaNEy said...

sedap ke wei?? kalo sedap aku nak jgak test makan kat situ..

yaTy ♥ said...

sedappppppp..
wpun xda berkuah, ko mkn ayam dia ngan nasi tue pn da mmg sedap..
tapi aku suke roasted lar.. grill nie kurengg skit.. g lar try ngan eddy..