May 28, 2009

ibu.. :)

smlm kan aku cuti.. so bgn dlm kol 8.30 pg.. trus col akak aku..

along gerak kol bape??

erm.. xtau lagik lar.. angah gerak kol bape..

ibu sume smpai klia kol bape??

kol 10.30 kot..

owh.. angah gerak kol 10 lar.. nek erl 2 stesen jer.. da xtau..

owh.. okeh2... along xtau lagik gerak kol bape.. t da smpai gtau..

okeh.. roger!!


mandi wangggggggiiiiii2 sume... siap2 comel2.. (siap pinjam tudung kak lily.. hahahaha..) kol 9.30 aku da kuar.. coz nk tunggu bus sume kan nk g stesen erl.. padahal sekangkang kera jer.. tapi.. x kuasa aku nk jalan kaki.. berpeluh sakan.. p bus stop pn da berpeluh.. jalan kaki pi erl mau aku mandi lg skali...

smpai kat erl jer.. train ke klia baru je lepas.. so kena lar tgu tren lagik 1.. 25 minit lagik.. duk lar tercongok kat situ yer.. jap2 tgk kat board dia tue lagik bape minit.. pastu bg msg kat along ckp ngah tgu erl.. lagik 19 minit.. dlm pale otak aku nie ingatkan dia da gerak da.. rerupanye blum lagik.. erl nk smpai lagik 5 minit.. dia col...

angah kat mane da??

ngah tgu erl... lagik 5 minit.. along da smpai mane??

nie baru nk gerak..

$%^&*!#(^


smlam aku col beria2 lar dia ckp dtg lar awal.. t dpt jmpe ibu kejap jer.. alih2 dia yang lambat.. hampeh jerk..

aku smpai klia dlm kol 10.35 kot.. ibu ngan yang len2 sume da kumpul kat kaunter J.. sib bek aku jmpe kaunter nye.. kalo x mau aku pusing2 dlm tue.. hehehe...

pastu jmpe ibu aku.. biasa lar.. slam peluk cium sume ada kan.. then mak cik, pak cik ngan 'mak' pn ada gak.. 'mak' nie nenek aku yer.. ktorang panggil 'mak' jer.. mls nk panggil 'tok mak'.. hehehe...

borak2 ngan diorang.. pak long aku da tnye da..

fifi ngan jamal mane??

otw..

cik enal... mak ngah??

erk.. otw gak kot..

pastu tlng diorang ikat2 kad nama kat beg memasing.. sib bek ibu bwk beg yang besar trus.. dlm beg tue ada 2 beg lagik.. senang skit.. skali tarik jer.. xda lar penuh sgt tgn dia nnti.. pas da ikat2 tali.. asing kan beg yg nk msuk kargo ngan yg nk pegang sendiri..

dlm kol 11 cmtu, org agensi tue da panggil berkumpul.. dia nk bagi pasport n tiket sume.. pastu dia bgi briefing skali..

pas da abis briefing sume tue.. diorang sume da nk kena check in.. yang jadi mslhnye, yg len2 tue x smpai lagik.. termsuk lar akak aku.. aku col tnye kat mane da.. dlm lif baru.. sib bek da smpai.. kalo ckp otw lagik.. mmg lar ko x dpt jmpe ibu..

kebetulan, along smpai skali ngan cik enal n anak2 dia.. ibu sume pn da nk masuk.. so ktorang amek pic dlu... time nie cik enal ngan cik bedah xda.. diorang p tukar duit.. :)

time org len sume da sibuk2 msuk.. baru mak ngah aku smpai... huh, riuh + kelam kabut.. ye lar.. mak ngah aku kan bawak nasik lemak n kuih muih sume.. so ingatkan dia smpai awal, blh lar diorang sume mkn dlu sblm check in.. tapi da mak ngah aku smpai lambat.. mak siap x mkn ape2 lagik sbb nk mkn nasik lemak.. mmg tue yg dia request kat mak ngah aku..

ble mak ngah aku smpai, riuh lar jadinye.. sorang suh bungkus yang nie.. sorang suh bungkus kuih tue.. last2 sume mak ngah aku msukkan dlm plastik.. bagi kat diorang.. atleast diorang blh mkn dlu sementara nk tgu msuk flight nnti.. xda lar prut kosong.. nasik lemak siap ngan pinggan kertas n sudu plastik pn mak ngah aku suh diorang bwk turun skali..

hah tgk lar.. org len sume da slmat turun kat bwh.. rombongan pak long aku nie je baru lar kedek2 nk msuk.. hahhahaa.. sib bek org agensi tue layankan je ktorang..

nie ble diorang da smpai kat bawah tue.. ktorang sume kumpul kat side belah kanan.. then lmbai2 kat diorang sume.. "babai.. babai.." yg kelakarnye ble mak da smpai kat bawah tue.. dia leh pi lambai kat side belah kiri.. ktorang pn cm pelik la.. "eh, mak lambai kat sape??" last2, cik enal jerit " makkk..sini lar.. sana xda oranggg.." baru dia lambai kat ktorang.. hehehe...

smlm hari yg plng byk ktorang sume wat keje gile.. heheh.. pas diorang da msuk situ.. ktorang follow lar lagik diorang.. smpai kat satu tempat yang diorang kat side bwh, kte kat side atas, kte leh tgk diorang thru cermin tue kan.. aku xtau lar nk terangkan.. paham2 sendiri lar eh.. msuk kat area situ.. ktorang siap jerit2 lagik panggil nama diorang.. padahal bkn diorang dgr pn.. gile di situ yerk..

hah.. cmnie lar keadaan dia.. jenuh ye jerit2 n ketuk2 cermin tue sume.. padahal mmg tau pn diorang x dgr.. heheheh..

last2, along cal pak long suh diorang tgk atas.. tue pn melilau ye diorang sume carik.. ktorang kat atas tue pn siap jerit2 "sini!! sini!!".. hahahhaa..

seeeeee... jmpe jugakkkkkk... melebar je senyum masing2.. ktorang yang kat atas da loncat2 da sbb diorang nampak ktorang.. hahahhaa.. **kanak2 ribena jap kat situ yer..**

yang baju putih hijau tue, ketua rombongan diorang kat sana nnti.. ape2 hal kena lar follow instruction dia.. mesti dia pelik ada gak fmly yg mcm nie.. hihihi.. :)

pas diorang da msuk kat mane tah.. da xleh nk follow da.. smpai sini je ktorang anta diorang sume..**sedih.. sedih..**

sblm blik, kena lar bergambar dlu kan.. nie kat dpn pintu yang area cermin tue.. ktorang bergambar kat sini jer..pak cik aku kena msuk ofis smula pas anta anak2 dia.. ktorang yg len mmg amek cuti.. pas pak cik aku da blik.. ktorang lepak2 jap kat situ.. sbb mak ngah aku kata cm xpuas jer.. dtg trus nk blik.. so duduk2 situ dlu.. men2 ngan baby kazen aku.. 20 minit pastu baru ktorang sume gerak blik.. :)

kepada sume ahli rombongan *ape eh nama agensi nie.. aku x ingat lar* 'SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH UMRAH'.. semoga dipermudahkan segala urusan DISANA nnti.. semoga SELAMAT PERGI DAN SELAMAT KEMBALI.. Rombongan ni akan kembali ke tanah air pada 11.06.2009..

untuk ibu.. love u so muchhhhh!!! jaga diri bek2.. kalo ada pape tnye je kat ahli rombongan yg len ye.. xpn rujuk je pada pak long or mak long.. doakan yang terbaik utk fmly kte sumeeeee... WE MISSSSS UUUUUU...!!! mmmmuuuuaaaahhhhhxxxxxx... :)

May 26, 2009

sup utara

herm.. nie masa ari ape ek.. ari kames mlm or jumaat mlm.. hah.. jumaat mlm.. btul lar ari jumaat.. g mkn mlm kat Ani Sup Utara

ada org tue siap da plan dari umah da nk mkn ape... nasik ayam.. sup ayam.. aku cm biar btul sume dia nk mkn.. hehheeh... smpai kat kedai tue.. ingt nk mkn kt dlm.. tapi da pnuh.. so stay mkn kat luar je.. lagik bagus.. dpt fresh air.. :)

menu2 dia sume nye berkaitan ngan sup.. so mmg xkan ada goreng2 lar yer... aku tgk pilihan sup dia pn terliur gak.. rasa mcm nk test sume skali.. hahhahaa.. lagik lar buruk lantak kan.. hiks.. ;p

da pkir2 nk mkn ape sume.. so aku decide nk nasik ayam, sup paru & laici kang SEJUKKKKK... yummy.. yummy...

kak lily mkn pe ek.. erm.. nsik ayam, sup ayam & laici kang sejuk jugak...

mintak maaf lar yerk.. nasik ayam nye da habis msuk prut baru aku ingt nk snap pic.. hehehe.. xpe lar.. dpt tgk pic pinggan dia pn kre ok lar kan?? hihihi.. blh tahan gak lar nasik ayam dia.. cme xda timun.. timun dia da abis kot.. :)

nie sup paru dia.. sedappppppp.. aku sukeeeee... blh dikatakan licin lar sup dia aku bedal.. hehehe... tmbah lagik dengan smbal kicap dia kan.. pergh.. lagik lar marvelesssss...

nie dia pnye laici kangggggg... patutnye order yg SEJUKKKKK.. then time smpai.. blh plak dpt yg PANASSS pnyeeee... aiyo.. da trg2 ko tulis kat order form tue LAICI KANG SEJUKKKKKKK.. cmne leh jadi PANASSSS gak..? then ktorang panggil waiter kat situ ckp ktorang order yg sjuk.. nape dpt panas.. dia amek smula.. pas2 dia anta blik..

korang tau x pe je yg dia wat????

dia just tambah ais.. tue pn citoit jerk.. so kalo ko minum pn rasa suam2 jerk.. x bape nk sejuk sgtttt... kurang best disitu.. hehehe.. sib bek laici kang dia sedap..

kalo sape2 yg nk rasa sup utara nie.. restoran nie depan ngan maidin.. deret2 kedai mamak jual karpet tue.. p lar cuba yer.. kat presint diplomatik sana yerk.. :)

May 22, 2009

name tag.. :)

yeaaaahhhhhhh...!!!!

akhirnye... dpt gak name tag aku...

kat opis lama dlu x dpt pn...

yg kat sini pnye da dpttt da....

da mcm dak skolah kan kena pakai name taggggggg...

hehehhehe...

pape pn... aku sgttttt banggaaaaaaa!!!!

:)

May 20, 2009

majlis bertandang

erm.. nie masa kat palong ari tue.. da dekat seminggu lebih da pn..

akak aku pn da terbang p honeymoonnnnn.. hehhhee...

aku g palong nie ngan kazen aku... ktorang gerak dari seremban...

konon2 nk berarak skali lar ngan pengantin...

hampeh.. xsmpt pn.. ktorang smpai lmbt..

org jauh smpai dlu dari org dekat.. cmner??? hihihi...

nie lar time diorang ngah get ready nk berarak...

tue sume yang datang 1 bus n 2 biji kete...

parents aku sewa bus... gle ooooooo kalo nk drive... da lar jauh palong 16 tue... bek lar diorang nek bus.. blh relax2... biar pak cik bus je yg penat.. hehehhehe...

nie time diorang bersanding...

aku ngan kazen aku smpai btul2 time diorang nk mkn kan...

dari jauh da nmpak ibu aku dok melambai tgn kan..

mesti lar aku terjah meja mkn pengantin... laukkkk besttttttt...

paling besttt ayam goreng yg mak abg ipar aku wat.... sodappppppp...

aku amek nasi ngan aym goreng je... jgn tnye lar bape ketul aku mkn yer...

time nk amek gmbar fmly pn aku kat tmpt mkn lagik... hehhehe...

pas da amik gmbar sume.. diorang tukar baju utk potong kek plak...

kek nie pn sama gak lar.. auntie aku gak yg wat..

sama cm kat umah dlu... :)

sambil nunggu diorang tukar baju... aku ngan si kecik nie cm biasa lar kan...

pnye lar riuh mlut dia nk crite.. tau lar susah nk jmpe dik oiiii...

angah x phm sgt pn ko ckp ape... ;p

pas diorang da ptong kek tue... diorang bergambar lagik ngan kwan2 diorang...

x kuasa lar aku nk snap.. bek aku rasa kek diorang..

yang kat jb ari tue xdpt rasa pn... laju je kena kebas ngan sedara mara...

time nie mane leh lepaskan peluang kan... hahhahaha.. :)

kek kat dlm dia kek coklat lembap.... seeeeedddddaaaaaaappppppp

pas da settle sume.. ktorang gerak lar blik... aku blik umah kazen aku jugak..

otw nk blik tue.. mak abg ipar aku ada lar bagi bekal2 kat ibu aku...

aku ngendeng2 tgk ada ayam gorengggggggggg... mesti lar aku mintakkkk... hahhahahaha....

lauk2 yg len ibu aku amek.. aku just amek ayam goreng jerk...

otw blik tue aku tdo je dlm keta... xthan lar panas... da ngantuk.. tdo je larrrr... :)

penutup kena lar muka aku ngan akak aku... hehhehehe...

luv u alonggggg... :)

May 18, 2009

GSA @ BJ

entry dimulakan dgn aksi sengallllzzz myra.. hiks.. =D

ktorang g GSA ari sabtu ari tue..

kol 12 da terpacak kat bukit jalil tu... panassssssss.. gle pnye gigih lar konon2 kan....

g ronda2 kat sume booth yg ada..

owh.. sblm p ronda.. p isi perut dlu... laparrrrrrr... :)

ada booth hotlink, brands & innershine, murai, era, aksi, peel fresh & booth2 finalis AF7... (booth hafiz jer xda..)

xda ape pn yg menarik kat booth2 nie..

so ktorang pi bli air peel fresh n g duduk melepak kat booth astro..

layan konsert AF7 last week pnye...

smbil2 tue layan lar soalan2 yg dikemukan..

dapat lar jugak beg astro n len2 benda yg ada dlm tue..

sblm dpt beg sbb jwb kuiz tue..

ktorang siap mintak lagik kat abg astro tue beg ASTRO yang CANTIIIIIKKKKKK... yg ktorang duk teringin sgtttt... tapi dpt beg len... hahhahahaha..

time ksih ye abg astro... :)

dlm kol 2 lebih tue layan plak skuad era myvi....

yg nie pn syokkk gak lar layan...

happeningggggg sgggttttt ngan telatah skuad era myviiiii... :)

habis skuad era myvi nie trus hujan turun...

hujan rahmattttt... :)

pastu baru kuar bekas2 pelajar AF7...

mule2 kuar obri, sidi & qhaud...

diorang nyanyi lagu pe ek.. x ingt lar...

time nie hujan da mkin lebatttt... ktorang berdiri je kat tepi stage tue.. coz ada bumbung skit kat situ.. tu pn kena tempias2 dari payung org len.. blasah jerk.. jnji dpt tgk...

pas diorang nyanyi then bekas2 plajar AF7 yg pmpn plak.. diorang nyanyi lagu alyah.. x mungkin kerana sayangg.... owh.. aishah comelll sgtttt masa nie... xda pic pn.. coz hujan da semakin lebattttt & lebatttttt & lebatttttt...

pastu diorang nyanyi ramai2 ngan bekas plajar lelaki... lagu LUCKY.... bestttt besttttt!!!

pastu show diberhentikan dlu... kerana HUJAN SEMAKIN LEBATTTTTTTTT....

dlm kol 3 lebih kot, ktorang jmpe ngan capeq n rajan...

lepak2 ngan diorang.. then g layan lagik show GSA...

ktorang smpai kat stage tue, da wat utk Kelab POP pnye....

time nie pn bestttt jugakkk... sggggttttt2 happeninggggg... :)

group lelaki terdiri dari farish, tam & hazama...


2 pic nie time diorang nk gtau nama group diorangggg..

kelakar gile time nie...

aksi da rawwwkkkkkkk sgttttt da nie... jap lg.. nama group leh plak letak 'USTAZ SEXYYY!!!' hhahahaha... hampeh jerk....


yg gurls plak, farhan, idayu & edlin....

nie diorang tgh menurun utk bagi nama kat group dioranggggg...

mmgggggg ganassss sgtttttt... sesuai ngan nama group diorang 'TENGKORAK MAUTTTT!!!!' :)

nie time 1st round... biasa lar.. reza bgi soalan.. then diorang sume kena jawab...

tapi jwapn diorang sume nye salah.. biasa lar.. sbnr nye nk bagi goodie beg era tue kat orang ramai... thats y lar diorang sume jawab salah... tapi jwpn slh dari diorang tue mmg x disangka2 larrrr.. yg aku ingt satu soalan tue pasal 'siapakah salah seorang pengacara sehati berdansa?'.. siap kuar jawapan nor aniza idris lar.. jalaludin hasan lar.. hahahha.. ske ati korang je bagi jwpn... :)

2nd round plak diorang kena nyanyi... cm biasa lar... dapat lagu tapi kena nyanyi berkenaan benda lain.. yg start memula.. group the gurls.. diorang dpt lagu inul - goyang inul... n diorang kena nyanyi pasal CANGKUL...



nie antara aksi diorang time nyanyi lagu tue...

lirik diorang mmg ada kena mengena ngan cangkul sume lar... sggtttt besttt & funnyyyy!!!! aku sukeeeeeeeee :)

then turn boys plak.. diorang kena nyanyi lagu MUH - lagu untukmu... benda yg diorang kena nyanyi pasal nasi lemak... yg turn boys nie aku rekod.. yg gurls pnye lpe lar nk rekod.. hiks =D

video

ktorang tgk smpai sini jer.. pstu ktorang trus grak blik.. coz time tue da kol 5.00 ptg...

nie barang yg ada dlm beg astro tue...

ahahahhaa... tetbe je leh minat akim.. cmne...??? nie sume gara2 lagu im yours.. hiks =D..

nie je yg aku bli kat booth akim... t-shirt n landyard... leh gntung kad keje aku... huhuhu... sronok pi kje... :)